A Snake of June

Poster voor de film "A Snake of June"

A Snake of June

77 min - Drama, Thriller, Romance, Foreign, Erotic
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2002
Director:  Shinya Tsukamoto
Runtime:  1 h 17 min
Writers:  Shinya Tsukamoto


Hmmmm, dit is er echt eentje voor de ”love it or hate it” categorie. Ten eerste is de hele film opgenomen in Chroomblauw/wit en ten tweede is het verhaal. Als je niet van (seksuele) vernedering, masturbatie, kanker en regen houdt, raad ik aan deze film links (of rechts, wat jij leuker vindt) te laten liggen. Voor de mensen die zich er met tegenzin aan wagen, rejoice! Hij duurt slechts een uur en een kwartier… Nog even over de titel van de film, de ”snake” slaat op de afperser en ”june” is julie, in Japan het midden van het regenseizoen, vandaar dat het ook de hele film met bakken uit de lucht komt…

Het verhaal.

Rinko werkt op een medisch call centre en ontvangt op een regenachtige dag en telefoontje van een man de zelfmoord wil plegen. Na hem er van overtuigt te hebben dat niet te doen geeft ze hem het advies om de dingen te doen die hij altijd al wou doen. Enige tijd later ontvangt ze een brief met daarin foto’s van haar terwijl zij masturbeert. later ontvangt ze meer foto’s en een telefoon. Via deze telefoon krijgt ze opdrachten om zo de negatieven te krijgen van deze foto’s. In eerste instantie weigert zij, maar na inwerking van de afperser en haar thuissituatie gaat zij er toch op in. haar man, Shigehiko, (dik, kalend en behept met schoonmaak dwangneurose) krijgt na het vinden van een van de foto’s argwaan en probeert ook de foto’s in handen te krijgen wat uitloopt op een treffen tussen hem en de afperser. Ik wil niet te veel van het verhaal prijsgeven maar de film word op punten zeer surrealistisch, zeker in de stukken waarin Shigehiko gevolgd wordt.

Tsukamoto’s stijl van filmen spreekt mij zeer aan, ik heb ook Tetsuo (the iron man) en Tetsuo II: Body Hammer gezien en ook deze films zijn bijzonder mooi geschoten, verwacht met Rokugatsu No Hebi echter geen Tetsuo achtige praktijken. alles is perfect in beeld gebracht, de belichting zeer goed uitgewerkt en ook op het geluid in de film is niets aan te merken, behalve dat ik de muziek op den duur een beetje monotoon begon te vinden. Als er dan een beeld in de film zat wat niet op het zelfde niveau was als de rest van de film was het de shot van de skyline van de stad. (maar dat is mijn persoonlijke mening.) En oh ja, er word nog goed geacteerd ook in deze film, zeer goed zelf!!