25 Watts

Poster voor de film "25 Watts"

25 Watts

94 min - Drama, Foreign
Your rating:

Language:  Spanish
Release Date:  2001
Runtime:  1 h 34 min


Omdat ik van collega`s een cd-bon heb gekregen, nog wat films wilde hebben en deze bij toeval zag, heb ik deze maar meegenomen om de hele bon te gebruiken.

Zaterdagochtend, zeven uur, Montevideo, Uruguay. Leche, Javier en Seba zijn nog steeds op. Verveeld zitten ze op een muurtje en drinken nog wat wijn. Ze hebben een gesprek over bijgeloof. Leche: Leche is net in de hondenpoep getrapt. Hij heeft van z`n oom Alfonso gehoord dat hij minstens 24 uur pech heeft en hij heeft maandag een examen Italiaans. Hij moet daar nog flink voor gaan studeren, maar hij wordt afgeleid door de gedachten aan zijn lerares waar hij verliefd op is. Leche is ook afgeleid door het feit dat hij nog op z`n demente oma moet passen en dat z`n achterlijke buurjongen nog langs komt met het verhaal dat hij z`n hond kwijt is. Javier: Na het slapen komt zijn vriendin Maria nog even langs, omdat ze het bijna gaat uit maken. Om zes uur wordt hij op gehaald en gaat hij aan het werk. Hij heeft zo`n superbaan: hij moet de hele dag in een reclameauto rijden. Seba loopt gewoon wat rond en komt de meest aparte figuren tegen zoals een pizzabezorger, die stemmen in zijn hoofd hoort. Dit komt door z`n oude werk als schildwacht.

25 Watts is een is eigenlijk een film waar niets gebeurd, maar dat is zo geweldig uitgebeeld dat het toch vermakelijk is om ernaar te kijken. Vaak kan je jezelf in de film terug vinden als je jezelf verveelt want de film draait een en al over verveling. Dit is een film die briljant in elkaar gezet is over het onderwerp verveling.