20th Century Boys Chapter 3: Our Flag

Poster voor de film "20th Century Boys - Chapter 3: Our Flag"

20th Century Boys Chapter 3: Our Flag

156 min - Adventure, Mystery, Science Fiction
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2009
Director:  Yukihiko Tsutsumi
Runtime:  2 h 36 min
Writers:  Naoki Urasawa


Tagline: redemption

De moordaanslag op de paus is verijdeld door het ingrijpen van Kanna Endō (Airi Taira) met behulp vanChoji “Otcho” Ochiai (Etsushi Toyokawa), Father Nitani (Naomasa Musaka) de Yakuza, de Triads. De leider van de FDP, de mysterieuze Friend (Kuranosuke Sasaki) is neergeschoten door Yamane (Fumiyo Kohinata), de ontwikkelaar van het dodelijke virus.

Kyoko Koizumi (Haruka Kinami) heeft met behulp van Tsuyoshi “Yoshitsune” Minamoto (Teruyuki Kagawa) “Tomodachi World” weten te overleven en heeft zich bij zijn groep aangesloten. Zij probeert in opdracht van Yoshitsune de werkelijke identiteit en de plannen van Friend te achterhalen.

Tijdens een herdenkingsdienst voor Friend(Ryûnosuke Kamiki) herrijst Friend net op tijd om de paus te redden van een in scene gezette moordaanslag. Met deze stunt wordt Friend als godheid gezien en neemt hij de totale macht over. Het fascistische regime van de FDP sluit de mensen die niet ingeënt zijn buiten de steden met een grote muur.

Kanna heeft de leiding over een militante beweging opgenomen onder het monniker “Ice Queen” (Koori no Joō), terwijl Yoshitsune de leiding heeft over de tweede verzetsorganisatie “Genji Ippa” (Genji Faction). Waar Yoshitsune de moed hoog probeert te houden, lijkt het er op dat Kanna de duistere kant op is gegaan en de hoop op heeft gegeven. Kyoko heeft hulp gevonden van de inmiddels steenrijke KyūtarōKami-sama” Kaminaga (Katsuo Nakamura), die met zijn precognitieve gave een fortuin heeft verworven op de aandelenbeurs. Afhankelijk van elkaar maken alle partijen zich op om te strijden voor de mensheid.

Met 20-seiki shônen: Saishû-shô – Bokura no hata (20th Century Boys 3: Our Flag) komt er een einde aan de trilogie van Yukihiko Tsutsumi en het verhaal van Naoki Urusawa. Wat voor 20-seiki shônen: Dai 2-shô – Saigo no kibo (20th Century Boys 2: The Last Hope) geldt, geldt zeker voor deze laatste film in de trilogie. Het is absoluut niet aan te raden om deze te kijken zonder de eerste twee films gezien te hebben. Deze laatste film beslaat de laatste 9 volumes van de manga, inclusief het tweedelige 21st Century Boys van Naoki Urusawa en is een waardig einde voor de trilogie.