20th Century Boys Chapter 2: The Last Hope

Poster voor de film "20th Century Boys - Chapter 2: The Last Hope"

20th Century Boys Chapter 2: The Last Hope

Science Fiction, Adventure, Mystery
Your rating:

Country:   Japan
Language:  Japanese
Release Date:  2009
Director:  Yukihiko Tsutsumi
Runtime:  Duration unknown
Writers:  Naoki Urasawa, Yashushi Fukuda


De verschrikkelijke gebeurtenissen van “The Bloody New Year’s Eve” zijn nu 14 jaren geleden. Alle terroristische aanslagen, van het dodelijke gifgas tot de gigantische robot, worden toegewezen aan de zogenoemde “Kenji Faction”. De Friendship Democratic Party (FDP) onder leiding van de mysterieuze saviourFriend (Kuranosuke Sasaki) heeft de macht overgenomen, nadat zij een tegengif heeft gecreëerd tegen het dodelijke virus. De leden van de “Kenji Faction” zijn dood, vermist of gevangen genomen.

Na de verdwijning van haar oom Kenji Endō (Toshiaki Karawasa) blijft Kanna Endō (Airi Taira) zich verzetten tegen het bewind van de FDP. Kanna is inmiddels opgegroeid en probeert onder andere de naam van haar oom te zuiveren. Wanneer Kanna getuige is van de moord op een lid van de Triade (Chinese Maffia) door een corrupte agent, hoort ze van een plan om de paus te vermoorden tijdens zijn bezoek aan Tokyo.

Tegelijkertijd probeert één van de gevaarlijkste gevangenen die bekend staat als “Shogun” te ontsnappen uit een zwaar beveiligde gevangenis, gebruikt door de FDP. Met behulp van een mangaka Kaneko (Toru Tezuka) weet Choji “Otcho” Ochiai (Etsushi Toyokawa) a.k.a. “Shogun” te ontsnappen wanneer hij hoort dat Kanna in gevaar is.

Aan een andere kant probeert Kyoko Koizumi (Haruka Kinami), een medescholier van Kanna te achterhalen  wat er precies gebeurd is tijdens “The Bloody New Year’s Eve”.

20-seiki shônen: Dai 2-shô – Saigo no kibô of 20th Century Boys 2: The Last Hope is een direct vervolg op 20-seiki shônen: Honkaku kagaku bôken eiga (20th Century Boys: The Beginning of the End). Hierdoor is het niet aan te raden om deze film als een op zich zelf staande film te bekijken. Je mist dan te veel informatie. Net als in de eerste film wordt er vaak gewisseld tussen de tegenwoordige tijd en flashbacks naar de jeugd van Kenji en zijn vrienden. De gehele trilogie is geregisseerd door Yukihiko Tsutsumi, wat voor een vloeiende verhaallijn zorgt. Wanneer je deel 1 vermakelijk hebt gevonden, dan is het zeker een aanrader om de overige delen te gaan bekijken.