20th Century Boys Chapter 1: Beginning of the End

Poster voor de film "20th Century Boys - Chapter 1: Beginning of the End"

Een uit elkaar gevallen vrienden groep, een gigantische robot, een dodelijk virus en een gemaskerde redder die zichzelf “friend” noemt.

Het leven van Kenji Endō (Toshiaki Karasawa) verloopt niet zoals hij had gepland. In plaats van door te breken in de muziekwereld, werkt hij anno 1997 in de supermarkt van zijn ouders, waar hij samen met zijn moeder past op zijn nichtje Kanna. Kanna’s moeder, Kiriko (Hitomi Kuroki) is verdwenen en zowel Kenji als zijn moeder weten niet wie de vader is. Kenji voelt zich echter verplicht om zijn nichtje te beschermen.

Wanneer een vriend uit Kenji’s jeugd,Saburo “Donkey” Kido (Katsuhisa Namase), ogenschijnlijk zelfmoord pleegt nadat hij hem een brief had gestuurd met een bepaald symbool, probeert Kenji achter de ware toedracht te komen. Het is het symbool wat Kenji en zijn vrienden vroeger hebben gebruikt voor hun geheime basis. niet lang daarna breekt er een mysterieuze epdimie uit waardoor mensen leegbloeden. Wanneer het virus ook in andere landen uitbreekt, gecombineerd met verschillende bomaanslagen, dreigt er wereldwijde pandemie, wat rechtstreeks lijkt te komen uit “The Book of Prophecy”, een boekje wat Kenji samen met zijn vrienden tijdens hun jeugd hebben verzonnen.

Alsof dat nog niet genoeg is probeert een sekte van een mysterieuze gemaskerde man Kanna te ontvoeren. Met behulp van zijn oude vrienden Choji “Otcho” Ochiai (Etsushi Toyokawa), Yukiji Setoguchi (Takako Tokiwa), Tsuyoshi “Yoshitsune” Minamoto (Teruyuki Kagawa),Michihiro “Maruo” Maruo (Hidehiko Ishizuka), Masaaki Mon-chan” Shimon (Takashi Ukaji) enFukubei Hattori (Kuranosuke Sasaki) en de aanvoerder van de daklozen KyūtarōKami-sama” Kaminaga (Katsuo Nakamura) probeert Kenji Tokyo en Kanna (Rina Hatakeyama) koste wat het kost te beschermen.

20-seiki shônen: Honkaku kagaku bôken eiga of 20th Century Boys: The Beginning of the End is het begin van een live-action trilogie gebaseerd op de manga 20th Century Boys en 21st Century Boys van mangaka Naoki Urusawa. De eerste film behelst de eerste vijf volumes van de manga, maar ook zonder het lezen van de manga is de film goed te volgen. Voor de gehele trilogie heeft Naoki Urusawa dan ook meegewerkt aan het script. Hierdoor is het, ook voor diegene die de manga wel heeft gelezen, een vermakelijke film om te kijken.