2001 Maniacs

Poster voor de film "2001 Maniacs"

Vier vrienden rijden met Springbreak naar Daytona Beach in het Zuiden. Door een omweg komen ze aan bij Pleasent Valley, een jaren ’20 ogend dorpje. Ze worden warm en groots verwelkomt door Mayor Buckman (Robert “Freddy Krueger” Englund) en de rest van het dorp waaronder Harper Alexander, de Casanova en Hucklebilly een jongeman die een relatie heeft met een schaap.  Blijkbaar zijn de vrienden net op tijd voor het Guts ‘n Glory Jubilee. Via de omweg komen er nog een biker couple binnen rijden en een trio; 2 meiden en een jongeman. De gasten besluiten, op uitnodiging van de bewoners te blijven tot na het festival en de barbecue. Ze mogen bij miss Boone logeren, waar de drank rijkelijk vloeit, blonde nichtjes vooral graag met elkaar spelen en het melkmeisje Dubbele D’s heeft. Niemand heeft in de gaten of maakt zich er druk om dat vrienden en gasten lijken te verdwijnen. Als het festival dichterbij komt wordt duidelijk wat de echte bedoelingen zijn van de dorpbewoners.

Goeie humor, vreemde personages, Tits&Ass, over de top splatter & gore is wat je kunt verwachten met 2001 Maniacs. Natuurlijk leuk pluspuntje dat Robert Englund meespeelt, ook Lin Shaye stal mijn hart al eerder met haar rol in Dead End (2003). Alle Zuiderlingen worden als stereotype hillbilly neergezet en zorgt voor typische, hilarische scènes. De hele film is flink voorspelbaar dus je moet hem niet al te serieus nemen.

De moorden op de vrienden en gasten zijn hard, grappig en en de guts liggen  overal. Ik heb ook echt gelachen met de twee banjospelers die hier en daar tevoorschijn komen en een liedje zingen/spelen over wat er gebeurd en op een gegeven moment ook achter een van de gasten aan blijven lopen.. I mean Come on, kan het nog flauwer!?

-Ja dat kan!!!

Eli Roth is de producer van 2001 maniacs. Hij speelt een klein rolletje aan het begin van de film nog voor de vrienden bij Pleasent Valley aankomen als hetzelfde personage dat hij in Cabin Fever speelt (Justin met de herdershond Professor Mambo).

Tim Sullivan’s re-make van 2000 maniacs uit 1964 is een erg plezierige film. Of het tipt aan het origineel kan ik je spijtig genoeg niet vertellen want die heb ik zelf nog niet gezien al zou ik dat zeker wel  willen.