Masters of Fear 2015

persfoto-georgina-_1_Zaterdag 31 oktober presenteert Georgina Verbaan het horrorprogramma Masters of Fear bij de VPRO op NPO 3. In dit programma hebben 3 talentvolle jonge regisseurs de opdracht gekregen om het publiek zo bang mogelijk te maken met hun films. De regisseur die de hoogste hartslag weet te veroorzaken wordt verkozen tot Master of Fear en wordt bekroond met de Bebloede Hakbijl!

Deze zomer heeft de VPRO de oproep gedaan om een plan in te dienen voor een film van 5 minuten die de kijkers de stuipen op het lijf weet te jagen. Van de 105 filmmakers die gereageerd hebben heeft een jury de drie beste plannen uitgekozen en een budget toegekend van 7500 Euro. Tijdens Masters of Fear 2015 maken regisseurs Maarten Groen, Esché Janga en de broers Jeffrey en Brian De Vore kans op deze titel.

De drie films worden in De Balie in Amsterdam vertoond aan een publiek dat uitgerust is met hartslagmeters. Cardioloog Wouter Krikkert zal de uistslag registreren en een hartslaggrafiek maken voor elke film. Ook zullen nachtcamera’s de reacties van het publiek registreren. De winnaar is de film die de hoogste hartslag veroorzaakt. De jury van het programma bestaat uit Jan Doense a.k.a. Mr Horror en regisseur Martin Koolhoven.

De uitzending vindt plaats op zaterdag 31 oktober om 22.40 uur op NPO 3