Maniacs Revolt @ Café de Stam

maniacs_revolt_twpr23 april van dit jaar ben ik met enkele van de TOTF mensen richting Surhuisterveen gegaan voor de première van Maniacs Revolt. Zoals je kunt lezen in het verslag hiervan hebben we ons erg goed vermaakt en is er ook vriendschappelijke band tussen mij en de heren uit Surhuisterveen ontstaan. Het duurde dus niet lang voordat op die avond gesproken werd over een mogelijke vertoning van Maniacs Revolt in mijn thuisstad Almelo. Bart (de regisseur van Maniacs Revolt) was het hier helemaal mee eens en zou er dan die avond dat het zou gaan gebeuren bij zijn.

Zoals je op de poster kunt zien is me dat gelukt en dan ook nog in samenwerking met mijn stamcafé: Cafe de Stam. Het heeft een lange tijd geduurd maar toen ik uiteindelijk toch de eigenaar te pakken kreeg en met hem mijn idee doorsprak over een film in de Stam had hij hier wel oren naar. Ik moest het idee maar even op de mail naar hem zetten en dan zou ik het wel horen. Dat heb ik dus dezelfde middag gedaan en binnen een week kreeg ik enkele datums door met de vraag wanneer we het zouden organiseren. In overleg met Bart is dat zaterdag 3 december geworden.

Vanaf dat moment is de mondelinge reclame en reclame op websites begonnen maar nog geen posters in Almelo te zien, totdat ik de vraag kreeg om ook een poster te maken. Ook zo snel mogelijk gemaakt in de stijl van cafe de Stam met een duidelijke handtekening van Top Of The Flops erop. Het resultaat kun je in dit verslag aanschouwen. Helaas werden de posters pas anderhalve week voordat de film gedraaid zou worden opgehangen dus ik verwachte een niet al te grote opkomst. Desondanks lekker door gegaan met reclame maken en heb zelfs een interview over de film gedaan op Radio Almelo. Nou ja hou dan ook of er een grote opkomst zou zijn of niet, ik had mijn best gedaan en zou me zeker vermaken die avond.

Eindelijk was dan 3 december aangebroken na toch wel enkele weken voorbereiding. Die middag werden de laatste voorbereidingen getroffen en om 19:00 was ik in het café de laatste afspraken maken met de eigenaar. Even testdraaien en om 20:00 of iets later op mijn signaal zouden we beginnen. Op het moment dat ik met Silent Pain binnenkwam in het café waren de eersten zelfs al aanwezig, dit waren Marcel, Robert en Bob. Het duurde ook niet veel langer of de heren uit Friesland waren er Bart en drie van zijn partners in crime: Richard, Johan en Henk. We pakten de de grote tafel met z’n allen en er er was een grote voorstelronde. De heren zaten nog niet of het eerst rondje kwam onze kant op. Nu maar wachten tot we de film gaan draaien.

8 uur, nadat het café toch lekker volgelopen was op een normaal dood uur gingen de gordijnen dicht, de lampen werden uitgedaan met enkel verlichting van de kaarsen ging de film dan eindelijk aan. 63 minuten zonder pauze aan bloed, bier en tranen van het lachen was het voorbij. Maniacs Revolt was gedraaid in café de Stam, en het was een succes! Bart heeft enkele DVD’s die avond verkocht aan de bezoekers die nog een keer wouden nagenieten, van ons (de TOTF crew) heeft hij de poster ingelijst gekregen met een groet van ons allen erop en na nog even lekker nagebabbeld te hebben en geknooi met de DVD speler (geen afstandsbediening dus konden we de bloopers niet afspelen 🙁 ) was het tijd voor de afterparty. Voordat mijn feest echt begon nog even met de café eigenaar gebabbeld over wat hij ervan vond. Hij vond het een succes en we gaan dit eens in de drie maanden herhalen. Dus Top Of The Flops presents: word driemaandelijks met elke keer weer een andere amateur (horror) film! Na dit goede bericht was het dan echt tijd voor de afterparty en geloof me die was goed, erg goed!