Laundry Man geselecteerd voor de 34ste BIFFF

laundry_man_bifff_2016_01Laundry Man “ de nieuwe horrorfilm van Johan Vandewoestijne, waarvan de opnames afgelopen jaar op 25 augustus startten en liepen tot en met 9 oktober, is geselecteerd voor de 34ste editie van het Brussels International Fantastic Filmfestival, één van de vijf grote binnen het genre.

De film vertelt het verhaal van Jeff Damen, die na zijn ontslag besluit een carrière als seriemoordenaar te beginnen. Via diverse SM chatboxen en via een vals profiel waarin hij zichzelf als SM-Meesteres voordoet, lokt hij zijn slachtoffers. Het verhaal is deels gebaseerd op  het leven van de Amerikaanse serie moordenaar Jeffrey Dahmer en anderzijds op de moordpartijen van Andras Pandy.

De film is volledig Engels gesproken en kwam tot stand nadat SGL Entertainment uit Californië een contract voor 5 films voorstelde waarvan “ Laundry man “ de eerste is. Voorwaarden waren simpel, het moest stevige horror zijn, Engels gesproken en Vandewoestijne moest instaan voor de regie.

Hoofdrollen worden vertolkt door Gunther Vanhuyse die voorheen reeds in Vandewoestijne’s “Todeloo “ de rol van Andre Mettepenningen vertolkte, woonachtig is in Ursel maar geboren te Roeselare, Ignace Paepe uit Brugge en de, uit diverse audities, voortgekomen Roeselaarse “Sharon Slosse, die zelf al veel camera ervaring had als model. Daarnaast ook wel een pak mensen die afkomstig zijn van buiten West-Vlaanderen, zoals Shiva Carnivora uit Tessenderlo.

De film kwam tot stand door medewerking van diverse materiële  sponsors en financiële backers gebruik makend van een alternatieve vorm van tax shelter.