In Memoriam: Stuart Gordon

Cult horror regisseur Stuart Gordon is op 72-jarge leeftijd overleden. Stuart Gordon, regisseur van de cult horror klassieker Re-Animator, is het meest bekend om zijn B-movies zoals Space Truckers met Dennis Hopper, From Beyond en Dolls.

Gordon is zijn carrière begonnen met het oprichten van de theatergroep Screw Theatre. In 1968 heeft Gordon The Game Show geproduceerd op het Play Circle Podium van het Wisconsin Union Theatre. Dit stuk was bedoeld als een aanval op apathie en hierin werd het publiek opgesloten in het theater en ogenschijnlijk vernederd, geslagen en verkracht. Hiervoor werden acteurs in het publiek gepositioneerd. Naar verluid is elke voorstelling hiervan geëindigd in een rel en werd de voorstelling stopgezet. In de herfst van 1968 heeft Stuart Gordon een politieke versie van Peter Pan opgezet en daarbij zijn Stuart Gordon en zijn toekomstige vrouw Carolyn Purdy gearresteerd wegen obsceniteiten.

In 1979 heeft Stuart Gordon zowel zijn regie- als acteerdebuut gemaakt met de film Bleacher Bums, waarin ook zijn echtgenote Carolyn Purdy-Gordon haar acteerdebuut heeft gemaakt. In 1985 heeft Stuart Gordon zijn doorbraak gemaakt met de cultklassieker Re-Animator. Naast zijn carrière als regisseur heeft Gordon ook als schrijver mee gewerkt aan de komedies Honey I Shrunk The Kids en Honey I Blew Up The Kid.

Stuart Gordon is op 72-jarige leeftijd overleden aan nog onbekende oorzaken. Hij laat zijn echtgenote Carolyn Purdy-Gordon en drie dochters na.