In Memoriam: Peter Mayhew

Acteur Peter Mayhew, geboren op 19 mei 1944, is dinsdag 30 april 2019 op 74-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Mayhew is bekend om zijn rol als de 200-jarige Wookie Chewbacca uit de Star Wars franchise.

Mayhew, bekend om zijn lengte van 2.21 meter, dankt zijn enorme lengte aan een genetische stoornis genaamd Marfan Syndroom.

Peter Mayhew heeft als hulp in het King’s College Hospital gewerkt voordat hij door producer Charles H. Schneer, die zijn foto in de krant had gezien, gecast werd voor de rol als Minotaur in Sinbad and the Eye of the Tiger. Hoewel George Lucas voor de rol van Chewbacca in eerste instantie bodybuilder David Prowse in gedachten had, is de rol toch naar Mayhew gegaan toen deze op is gaan staan en boven de regisseur uit torende. Peter Mayhew heeft tot aan Star Wars – Episode VII: The Force Awakens de rol van Chewbacca vertolkt.

Naast zijn werk in de Star Wars franchise heeft Peter Mayhew in verschillende andere films gespeeld. In Terror uit 1978 heeft hij de rol van The Mechanic vertolkt, in Yesterday was a Lie de rol van Dead Man en in Killer Ink uit 2016 speelde hij de rol van Uncle Clyde. Die rol was tevens de laatste rol die Peter Mayhew heeft vertolkt.

Peter Mayhew is in 1999 getrouwd met Mary Angelique Lurker en ze hebben samen drie kinderen gekregen.