In Memoriam: Chadwick Boseman

De Amerikaanse acteur Chadwick Boseman is op 28 augustus 2020 overleden. Boseman is overleden aan terminale darmkanker.

Chadwick Boseman, geboren op 29 november 1976, begon zijn televisiecarrière in 2002 met een rol in een aflevering van de serie Third Watch. Daarna volgden rollen in series als All My Children, Law & Order, CSI: NY en ER. Zijn doorbraak op het witte doek kwam in 2013 met de film 42, waarin hij de rol van de baseball pionier Jackie Robinson speelde en in het zelfde jaar speelde hij ook in de Indie film The Kill Hole. Zijn carrière bevat onder andere rollen als James Brown in de film Get On Up en de rol van Toth in Gods of Egypt.

De doorbraak van Chadwick Boseman voor het grote publiek kwam in 2016 met de rol van T’Challa, de koning van Wakanda in de Marvel Cinematic Universe in Captain America: Civil War. Boseman is voor de films Black Panther, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame wederom in de huid van koning T’Challa gekropen.

Na zijn rol in verschillende Marvel films acteerde Boseman onder andere in 21 Bridges en Da 5 Bloods. Zijn laatste rol zou de titulaire Yasuke zijn in de gelijknamige film, over de enige Afrikaanse samurai in de Sengoku periode.

In 2016 heeft Chadwick Boseman de diagnose gekregen dat hij in het derde stadium zat van darmkanker. Boseman heeft er voor gekozen om zijn diagnose niet publiekelijk bekend te maken. Op 28 augustus is Chadwick Boseman overleden aan darmkanker. Zijn laatste films heeft hij gefilmd tussen de chemokuren en behandelingen door.

Chadwick Boseman laat op 43- jarige leeftijd zijn vrouw na.