Imagine organiseert Pitchcompetitie 20 mei

Net als ieder jaar nodigt Imagine Film Festival diverse Nederlandse filmmakers uit om hun fantastische filmprojecten te pitchen voor een internationale jury. De beste pitch wint deelname aan de coproductiemarkt Frontières. Gezien de omstandigheden vinden beide evenementen dit jaar online plaats. De pitchcompetitie wordt sinds 2015 door het Imagine Film Festival georganiseerd en de winnaars nemen deel aan de coproductiemarkt Frontières in Montréal in juli.

Ook in de virtuele ruimte zetten Imagine en Frontières hun samenwerking voort. Het winnende project wordt voor de coproductiemarkt geselecteerd.

De projecten die door Imagine bij Frontières zijn ingestroomd in voorgaande jaren zijn erg succesvol gebleken, met Kill Mode (2015) en Meet Jimmy (2018) als uitschieters. Kill Mode is inmiddels al gerealiseerd en Meet Jimmy is zelfs opgepakt door Paramount Studios

Voor de pitchcompetitie van 2020 heeft Imagine een viertal projecten uitgenodigd:

  • The House With Six Heads; (Yfke van Berckelaer, Rogier Samuels, Lisa Smit) Wanneer zeven dieven haar huis binnen dringen en haar vriend(in) misbruiken neemt de eigenares het heft in eigen handen wanneer zij de mannen in haar huis in de val lokt en ze één voor één opjaagt.
  • Pieta; (Jan Pepermans, Stefanie Vanhecke) Voor een hart wat gelooft, is niets onmogelijk.
  • Retina; (Niels Veenendaal) Na een volledige ramp lijken Fleur en Olivier de enige overlevenden. Tot hun grote verrassing blijkt het overleven in een wereld die langzaamaan overgenomen wordt door vreemde planten gemakkelijker dan gedacht.
  • The Retreat; (Ines Swinters) In het donkerste uurtje, laat je innerlijke licht schijnen.

De jury dit jaar bestaat uit:

  • Ellis Driessen (Filmfonds, Nederland)
  • Brendan McCarthy (producent, Ierland)
  • Matteo Lovadina (sales-agent, Frankrijk)

De pitch vindt op 20 mei plaats om 11:00 uur en is digitaal toegankelijk voor zowel pers als publiek. Frontières vindt plaats van 23 t/m 26 juli. Kijk voor meer informatie op Frontieres Market.com