Imagine Film Festival voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Ook het Imagine Film Festival moet er helaas aan geloven. Het festival in het teken van de fantastische film wordt in het kader van de aangescherpte maatregelen tegen het COVID-19 virus voor onbepaalde tijd uitgesteld. Nu besloten is dat er in ieder geval tot 1 juni geen evenementen meer mogen worden georganiseerd om verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk in te dammen, heeft ook het Imagine Film Festival de beslissing moeten nemen om het festival definitief tijd uit te stellen.

Het uitstellen van het film festival is extra ironisch gezien het thema van het wetenschapsprogramma van dit jaar: Nature Strikes Back. Hoewel een virus misschien niet het eerste is wat te binnen schiet bij het horen van het thema, zijn virussen zeker een vaak terugkerend plot in vele films. Tijdens het wetenschapsprogramma Nature Strikes Back zouden (klimaat-)wetenschappers, futurologen en filmmakers zich verdiepen in de verschillende manieren waarop de natuur terug zou kunnen slaan.

Het is voor iedereen een nieuwe situatie en dus ook voor het Imagine Film Festival. In deze periode zal er onderzocht worden of Imagine dit jaar nog plaats zal kunnen vinden in welke vorm en omvang dan ook. Houdt dus social media en imaginefilmfestival.nl in de gaten voor verdere updates en nieuws.