Imagine Film Festival presenteert: Imagine Rewind

Het Imagine Film Festival 2020 mag dan wel voor onbepaalde tijd uitgesteld zijn, maar dat betekent niet dat de liefhebbers van de fantastische film in de kou gelaten worden. Terwijl er aan een alternatief voor het festival wordt gewerkt zet Imagine een selectie aan korte films uit 2019 online onder de titel Imagine Rewind.

Onder deze titel presenteert Imagine elke twee weken een nieuwe reeks aan korte films. Het programma bestaat uit vijf verschillende programma’s; drie programma’s met internationale shorts en twee programma’s met korte films van eigen bodem. De liefhebbers van de fantastische film kunnen de films twee weken lang streamen op imaginefilmfestival.nl.

Vanaf maandag 13 april 2020 begint Imagine met het internationale programma WTF?? Het leven blijft verbijsteren en de verhalen uit de films in het programma WTF?? doen dat zeker ook. Zo vertelt God’s Kingdom over een man die vastgeketend zit zonder te weten waarom. Of de korte, maar onthutsende ontvoering in The Procedure Part 2, dat altijd nog beter lijkt dan het kannibalisme en de slechte muziek waar de mannen uit Chowboys: An American Folktale onder lijden. En dan is er de – eigen schuld – slachtpartij in The Helsinki Mansplaining Massacre. Of misschien wel nog erger: pardoes in het niets verdwijnen, zoals een familie ondervindt in Two Puddles. Ook dieren zijn niet immuun voor bizarre avonturen, getuige het toepasselijk getitelde Dead Animals. En wij mensen kunnen als we niet uitkijken zomaar van gender en identiteit verschieten.

Volledige programma

  • 13 april- 27 april: Internationale Shorts: WTF??
  • 28 april – 12 mei: Nieuw Nederlands Peil 1
  • 13 mei – 27 mei: Internationale Shorts: Monsters
  • 28 mei – 11 juni: Nieuw Nederlands Peil 2
  • 12 juni – 26 juni: Internationale Shorts: Family Matters

Kijk voor het volledige programma op: imaginefilmfestival.nl – imagine-rewind