Imagine Film Festival presenteert: Imagine Rewind – Nieuw Nederlands Peil

Het Imagine Film Festival 2020 mag dan wel voor onbepaalde tijd uitgesteld zijn, maar dat betekent niet dat de liefhebbers van de fantastische film in de kou gelaten worden. Terwijl er aan een alternatief voor het festival wordt gewerkt zet Imagine een selectie aan korte films uit 2019 online onder de titel Imagine Rewind.

Onder deze titel presenteert Imagine elke twee weken een nieuwe reeks aan korte films. Het programma bestaat uit vijf verschillende programma’s; drie programma’s met internationale shorts en twee programma’s met korte films van eigen bodem. De liefhebbers van de fantastische film kunnen de films twee weken lang streamen op imaginefilmfestival.nl.

Vanaf dinsdag 28 april gaat het segment Nieuw Nederlands Peil van start met korte films van Nederlandse bodem. In het eerste deel van Nieuw Nederlands Peil vestigt Imagine de aandacht op het talent van eigen bodem.

In de multimediale animatiefilm De Driesprong verbiedt Koning Wurm II alle dromen, kunst, cultuur en fantasie. Comedian Henry van Loon schittert in de fraai vormgegeven absurdistische drama Korte Kuitspier, die na zijn première tijdens het Imagine Film Festival in 2019 ook in het buitenland veel succes heeft. In de animatie Madame Le Chat moeten twee spelende kinderen hun bal ophalen bij de enge buurvrouw in de straat. Een oude man schiet een jongetje te hulp door zijn gehersenspoelde vader te doden in IK GELOOF IN MONSTERS. Ook in Wild een heus familiedrama: wanneer een vrouw het irritante gedrag van haar man niet meer aankan en met de zoon vertrekt, komt de man in de problemen als hij twee jagers tegenkomt. Deze short was tevens winnaar van de Méliès d’Argent voor de beste Europese korte film.

Kijk voor het volledige programma op: imaginefilmfestival.nl – imagine-rewind