Imagine Film Festival presenteert hybride editie van 28 augustus tot en met 6 september

Liefhebbers van de fantastische film kunnen dit jaar hun hart weer een beetje ophalen. Na de eerdere afgelasting van het Imagine Film Festival, wat normaliter van 16 tot 25 april plaats vindt, komt Imagine van 28 augustus tot en met 6 september met een hybride editie. Deze hybride editie omhelst 10 dagen van screenings, zowel online als op locatie in Kriterion en Flimmuseum EYE in Amsterdam. Naast het filmprogramma zullen er ook diverse online events georganiseerd worden. Het filmprogramma zal drie wereldpremières bevatten, waarvan er twee van Nederlandse bodem komen.

De voorbereidingen voor het festival zijn al in volle gang en hoewel de 36ste editie van het Imagine Film Festival dan misschien kleiner is, doet Imagine er van alles aan om er een mooi feest voor de fans en filmmakers van te maken. Imagine presenteert met dit hybride festival van 28 augustus tot en met 6 september 10 dagen online films en evenementen aan. Dit is echter niet alles. Imagine vindt hiernaast ook fysiek plaats.

Het programma biedt naast 28 feature length films ook korte films, showcases van Nederlands werk en een tweetal online panels aan. 31 augustus zal in Flimmuseum EYE de wereldpremière van Peet Gelderblom’s When Forever Dies gescreend worden. Deze, deels door crowdfunding gefinancierde, film bestaat volledig uit archiefmateriaal uit Flimmuseum EYE.

Sleepless Beauty

Van 4 tot en met 6 september komt Imagine naar filmhuis Kriterion, met in het programma onder andere de wereldpremières van het Nederlandse Kill Mode van Thijs Meuwese en het Russische Sleepless Beauty van Pavel Hhvaleev.

Houd voor meer informatie, het programma en alle evenementen imaginefilmfestival.nl in de gaten.