Imagine Film Festival opent met Ex Machina

imagine_fantastic_film_festival_banner.previewWoensdag 8 april 2015 opent het Imagine Film Festival met Ex Machina, het regiedebuut van Alex Garland. Het thema van de 31ste editie van het Imagine Film Festival staat in het teken van de emotionele band tussen mens en robots.

De reputatie van robots is over het algemeen genomen niet erg positief. Sinds de automatisering zijn vele mensen ontslagen en worden robots gebruikt om de mensheid in de gaten te houden. Al deze kritische geluiden doen echter niets af van de liefde en de fascinatie die de fans hebben voor de robots. Of het nu om aaibare huisrobots gaat of om de krachtige robots zoals de Terminators of deTransformers, we praten er tegen, identificeren ons er mee, we zien ze als gezelschap of we zien ze als een superieure versie van onszelf. Nergens komt de liefde en fascinatie beter naar voren dan in fantastische films. Dit heeft het Imagine Film Festival geïnspireerd tot een groot themaprogramma: “We Love Robots”

Zowel het festival als het themaprogramma wordt dit jaar geopend met Ex Machina, het regiedebuut van Alex Garland, schrijver en producent van onder andere Dredd en 28 Days Later. Geschreven en geregisseerd door Alex Garland, Ex Machina is een psychologische thriller over een driehoeksverhouding tussen twee mannen Nathan (Oscar Isaac) en Caleb (Domhnall Gleeson) en de mooie vrouwelijke robot Ava (Alicia Vikander). Garland heeft eerder scenario’s geschreven voorDanny Boyle’s 28 Days Later en de roman The Beach, eveneens door Boyle verfilmd.

Het 31ste Imagine Film Festival start op 8 april 2015, het festival waar tien dagen lang de verbeelding aan de macht is. Naast het theaterprogramma zijn er onder andere Masterclasses, lezingen en een omvangrijk randprogramma die context, verdieping en een breder perspectief bieden. De kern van het festival is een selectie van de beste fantastische cinema van het afgelopen jaar. Met prikkelende, soms hersenkrakende Science Fiction, adembenemende Fantasy, pittigeHorror, flitsende Martial Arts en ontroerende Animé. Een programma dat geen nieuwsgierende filmliefhebber aan zich voorbij kan laten gaan.

Kijk voor meer informatie op: www.imaginefilmfestival.nl

ex_machina_front