Imagine Film Festival 2020

Iedere filmliefhebber is er wel mee bekend: het Imagine Film Festival. Nederlands grootste filmfestival op het gebied van de fantastische film kent dit jaar al weer zijn 36ste editie. Van 16 tot en met 25 april staat het EYE in Amsterdam weer geheel in het teken van de fantastische film.

Naast nieuwe ontdekingen en gevestigde namen is er op het festival tevens plaats voor talentvolle filmmakers uit Nederland. In het programmaonderdeel Nieuw Nederlands Peil wordt het beste van de Nederlandse fantastische shorts getoond, met dit jaar zeven nieuwe wereldpremières.

Uit een zeer sterk aanbod van Nederlandse films zijn voor Nieuw Nederlands Peil zestien films geselecteerd. Vanwege de grote selectie is Nieuw Nederlands Peil dit jaar in twee verschillende delen verdeeld. Met onder andere Hitte, Afsluitdijk, Koekoek en Sexorcism belooft het een spraakmakend programma te worden.

Na vorig jaar de Méliès d’Or gewonnen te hebben voor Beste Europese fantastische film met Wild is regisseur Jan Verdijk weer terug bij het Imagine Film Festival. Verdijk komt met zijn nieuwe A Stranger From The Past weer terug. Ook Leendert Roosenbrand’s woordloze film Aardbei zal worden vertoond, met een ware Nederlandse sterrencast. Voor het themaprogramma Nature Strikes Back wordt Dryade van Frank van den Bogaart vertoond. Verdere wereldpremières omvatten: Lippen, Before Bedtime, Tot Inkeer en Woodland Cemetary.

Naast al deze wereldpremières wordt er op het Imagine Film Festival tevens de veelbekroonde film Lili van Yfke van Berckelaer vertoond, evenals de voor Cineville gemaakte Hitte en Sexorcism.

Kijk voor verdere informatie en natuurlijk de programmering op imaginefilmfestival.nl