Imagine Film Festival 2019

Van 10 tot en met 20 april staat EYE Amsterdam weer in het teken van Nederlands grootste en waarschijnlijk wel bekendste filmfestival: Imagine. Imagine, voor 2009 bekend als het Amsterdam Fantastic Film Festival, is het jaarlijks terugkerend film festival dat sinds 1991 gehouden wordt in Amsterdam.

Net als voorafgaande jaren heeft het Imagine Film Festival een centraal thema. Dit jaar staat het thema New Stories in Gaming and VR centraal. In dit thema kijken we naar de fantastische verhalen die gebruik maken van interactie, zoals in games en vritual reality. Er wordt een showcase met speelbare demo’s van Nederlandse games georganiseerd. Er zullen tevens diverse (inter-)nationale gasten aanwezig zijn tijdens het festival. Dit jaar wordt evenals vorig jaar de Imagine VR-Award uitgereikt.

Er is tijdens het Imagine Film Festival tevens een wetenschappelijk programma, waarin de toekomstvisioenen van science fiction naast de huidige wetenschappelijke stand van zaken leggen. Met lezingen over onder ander CRISPR/Cas9, reizen naar Mars en de biologische en genetische achtergronden van superhelden. Things to Come is het visionaire wetenschappelijke themaprogramma waarin wordt onderzocht wat de grens is tussen fantasie en werkelijkheid en hoe fictieve wetenschap de werkelijkheid en de huidige wetenschap kan beïnvloeden.

Zoals van het Imagine Film Festival gewend is, is er ook dit jaar weer een spannend late night programma: Slash-o-rama voor de bezoekers met stalen zenuwen. Het programma richt zich op het horrorgenre bij uitstek: de slasher! In de late uurtjes kan er van een uitgebreid programma genoten worden, met natuurlijk klassiekers uit het slashergenre. Dit programma behelst tevens een retrospectief met een zeer bijzondere eregast, die op een later tijdstip bekend gemaakt zal worden.

In het onderdeel Let’s talk about Sects staan sekten centraal. Met een divers programma waarin de blijvende invloed van sekten op de (Amerikaanse) filmproductie wordt belicht. Hierin is aandacht voor zowel de meest beruchte sekteleiders als Jim Jones en Charles Manson, als voor de psychologie van sekten en hun volgelingen.

Het Imagine Film Festival zal van 10 tot en met 20 april worden gehouden in EYE Filmmuseum in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op Imagine Film Festival