Imagine Film Festival 2015: We Love Robots!

imagine2015_artworkVan 8 t/m 18 april 2015 staat EYE Amsterdam in het teken van alweer de 31ste editie van het Imagine Film Festival, voorheen bekend als het Amsterdam Fantastic Film Festival (AFFF).

Tijdens dit internationale film festival zullen er zo’n 50 feature films en 40 korte films gepresenteerd worden en wordt er in gesprek gegaan met verschillende binnen- en buitenlandse gasten. Hiernaast zullen er ook verscheidene masterclasses worden gegeven. Er zijn tevens verschillende lezingen, schoolvoorstellingen en een omvangrijk randprogramma.

Het thema 31ste editie van het Imagine Film Festival is: “We Love Robots”. Robots zijn dit jaar dan ook de blikvangers van het nieuwe artwork.

Dit jaar is er tevens weer de mogelijkheid om festvaltrailers van 30 seconden in te sturen om kans te maken op de felbegeerde Time Capsule Award. Iedereen kan hier aan mee doen door zelf een trailer te maken voor het festival en deze in te sturen. Net als voorafgaande jaren is er ook dit jaar weer een thema aan verbonden. Dit jaar is dat “Robots”. Supersterke Transformers, schattige blikken vriendjes, zelfdenkende stofzuigers, gezellige hondjes en zelfs verleidelijke seksrobots, het kan allemaal! Voor inspiratie en de winnaars van vorig jaar bekijk: http://www.imaginefilmfestival.nl/timecapsule. Hier kun je tevens de regels voor de competitie vinden.

De inzendingen worden vanaf begin maart op de website, YouTube en de Facebookpagina van Imagine geplaast. Een jury zal de drie filmpjes kiezen die tijdens het festival en in EYE worden vertoond. Uit deze drie filmpjes wordt door zowel de jury als door het publiek één winnaar gekozen, die er op de slotavond vandoor zal gaan met de gewilde Time Capsule Award en de publieksprijs.

Kijk voor meer informatie op de website van het Imagine Film Festival:http://www.imaginefilmfestival.nl/ en op de website van EYE Amsterdam: https://www.eyefilm.nl/