Imagine 2020 opent met Wendy

De 36ste editie van het Imagine Film Festival opent op 4 september met de Amerikaanse film Wendy van Benh Zeitlin. Het Imagine Film Festival zal dit jaar vanwege de aanhoudende COVID-19 in een speciale hybride vorm plaats vinden.

Na een week van online screenings en evenementen zal is er van 4 t/m 6 september ook een programma in Filmtheater Kriterion in Amsterdam. Imagine wordt op zondag 6 september afgesloten met de prijsuitreiking en het Ierse Sea Fever.

Het gehele filmprogramma is reeds bekend gemaakt en te vinden op imaginefilmfestival.nl. Het zaalprogramma zal geopend worden door de film Wendy van Benh Zeitlin, die eerder al Beasts of the Southern Wild heeft gemaakt. Wendy is een origin story van Peter Pan, gesitueerd in het zuiden van de Verenigde Staten. De film is eerder dit jaar te zien geweest op het beroemde Sundance Festival.

Imagine zal dit jaar afgesloten worden met de Ierse film Sea Fever van regisseur Neasa Hardiman. In Sea Fever gaat een onderzoekster mee met een vissersboot en komt ze er achter dat een mysterieuze kracht de vissersboot en haar bemanning bedreigt.

Sea Fever is één van de themafilms uit het programma Nature Strikes Back! Hierin kijkt Imagine naar de verstoorde relatie tussen mens en natuur. Het programma begint al op 28 augustus, de openingsdag van het online-programma. Op die dag zullen ook wetenschappers en makers in een online panel spreken over de vraag hoe de verbeelding kan worden ingezet om de klimaatcrisis te benaderen. Het panel is live en gratis toegankelijk.

Naast het programma Nature Strikes Back! Is er ook online een programma gericht op korte films van Nederlandse bodem onder de titel Nieuw Nederlands Peil. In dit programma zijn zes wereldpremières en alle makers aanwezig. Ook de internationale shorts zullen online te zien zien, evenals de jaarlijkse showcase van Nederlandse fantastische games, Level Up. Ook hierbij zullen de verschillende makers aanwezig zijn.

Het online programma loopt door tot en met 6 september, wanneer ook het programma in Kriterion afsluit.