Horror tijdens Film Fest Gent

Van 13 tot en met 24 oktober staat Gent weer in het teken van de film met Film Fest Gent. Met een programma van ruim 130 films, van hartverwarmende familiefilms tot rasechte horror, van arthouse indie-films tot de bekende Vlaamse Acteurs; Film Fest Gent heeft voor ieder wat wils. Dit jaar echter wel aangepast aan de veiligheidsmaatregelen natuurlijk.

Peninsula, Train To Busan 2

Zuid-Korea is in Peninsula, Train To Busan 2 niet aan COVID-19, maar aan een besmettelijke zombieplaag ten prooi gevallen. Vier jaren na de dolle treinrit uit het eerste deel is het schiereiland in gehele lockdown om de verspreiding in te dammen. Een handjevol overlevenden keert terug naar de havenstad Incheon om een vrachtwagen volgestouwd met miljoenen dollars te onderscheppen. Er is echter geen rekening gehouden met Unit 631, een rebelse groep die vele malen bloeddorstiger blijkt te zijn dan de zombies. Peninsula, Train To Busan 2 is het laatste deel van de eigenzinnige zombietrilogie van Yeon Sang-ho, die in 2016 is begonnen met Seoul Station en wereldwijd fans vond met Train To Busan. De film werd geselecteerd voor het afgelaste Cannes Film Festival en deed het ondanks de Coronacrisis goed in de bioscoop. Goed nieuws, want het is een vermakelijke film vol maatschappijkritiek, gemengd met actie, bloedvergiet en een waanzinnige achtervolging, vergelijkbaar met Mad Max: Fury Road.

Saint Maud

Is Maud een heilig boontje of een bezetene? Debuterend regisseur Rose Glass neemt jhe mee in de getormenteerde psyche van een fanatiek religieuze thuisverpleegster. Getekend door het verleden en bekeerd tot een devoot christen zorgt Maud voor Amanda, een hedonistische choreografe en kankerpatiënte. Maud doet zich voor als reddende engel die haar patiënte moet verlossen van haar demonen. Maud belandt in een beangstigende spiraal van heiliging belanden. Een ijzingwekkende, pulserende score begeleidt deze viscerale psychologische horrorfilm, terwijl de subjectieve cameravoering onheilspellende close-ups vindt in de fysieke en mentale transformatie van het complexe hoofdpersonage. Maud zit gevangen in een zelfgecreëerd doolhof en schippert tussen devotie en psychische stoornis.

Het volledige filmprogramma is te vinden op filmfestival.be.

Groepen vanaf 70 personen kunnen genieten van de films vanaf €6,- per ticket (of €8,- per ticket voor de voorstellingen om 20:00 uur). Kleinere groepen kunnen hun voordeel halen uit de rittenkaarten: een 5-rittenkaart kost €45,- en een 10-rittenkaart €75,-. Deze kunnen via de website besteld worden.