Harry Potter and the Order of The Phoenix in Concert

Fans van Harry Potter opgelet! De Harry Potter filmconcerten blijven in Rotterdam met Harry Potter and the Order of The Phoenix in Concert. Ook de soundtrack van de vijfde film in de reeks over ieders favoriete toverleerling zal uitgevoerd worden door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder begeleiding van dirigent Justin Freer.

Op 16, 17, 18 en 19 januari 2020 dirigeert Freer het Rotterdam Philharmonisch Orkest met een live uitvoering van de soundtrack terwijl Harry Potter and the Order of The Phoenix op groot scherm vertoond wordt.

Harry Potter in Concert

In 2016 zijn CineConcerts en Warner Bros. Consumer Products begonnen met de Harry Potter in Concert reeks: een wereldwijde concerttournee als eerbetoon aan de Harry Potter reeks. Sinds de wereldwijde première van Harry Potter and the Philosopher’s Stone in Concert in 2016 hebben meer dan 1,3 miljoen fans uit 48 verschillende landen in 900 verschillende uitvoeringen de magie kunnen ervaren van J.K. Rowlings’ Wizarding World.

Twee nieuwe thema’s

Nicholas Hooper, genomineerd voor de World Soundtrack Discovery Award, heeft voor het creëren van twee nieuwe thema’s experimentele technieken en unieke instrumenten gebruikt. Hooper heeft voor Dorothea Omber en voor Voldemort wanneer deze Harry’s geest overneemt gecreëerd. Met Japanse Taiko-drums geeft Hooper een duistere en diepere laag aan het magische avontuur van Harry Potter en zijn vrienden.

Over de Concertreeks

“De Harry Potter-filmserie moet je eenmaal in je leven gezien hebben, het is een cultureel fenomeen dat nog altijd miljoenen fans van over de hele wereld in verrukking brengt. Graag bieden wij fans voor de allereerste keer de mogelijkheid om de prijswinnende soundtracks te beleven, live gespeeld door een symfonieorkest, en dat allemaal terwijl hun geliefde film tegelijkertijd op het grote scherm wordt geprojecteerd. Dit is echt een onvergetelijke gebeurtenis.” Aldus Justin Freer, directeur van CineConcerts en producer/dirigent van de Harry Potter in Concert-serie.

“Harry Potter prikkelt mensen overal ter wereld. Hopelijk beleven ze veel plezier aan de terugkeer naar de tovenaarswereld met deze geweldige muziek en de gehele film.” Aldus Brady Beaubien, concertproducer van de Harry Potter in Concert-reeks van CineConcert.

De kaartverkoop is gestart op www.rpho.nl. Kijk voor meer informatie over de Harry Potter In Concert-series op www.harrypotterinconcert.com.