Grindhouse Double Bill Mandy en Evil Dead

Zaterdag 20 oktober 2018 wordt in Concordia een Double Bill vertoond van Mandy gevolgd door de klassieker The Evil Dead. Gegarandeerd voor een heerlijke avond vol bloed, splatter en gore tijdens deze Grindhouse Double Bill in samenwerking met Cinema Obscura en Sickhouse.

In Mandy, geregisseerd door Panos Cosmatos, leven Red (Nicholas Cage) en Mandy (Andrea Risenborough) een vredig bestaan in de bossen van het Noord-Amerika van 1984. Wanneer de rust echter verstoord wordt door een sekte belandt Red in een met bloed doordrenkte wraak-trip, doorspekt met vuur.

Mandy is een revenge movie pur sang, die teruggrijpt naar de hoogtijdagen van exploitation. Cage doet in deze film de bijnaam Rage Cage echt eer aan met zijn vertolking van de wraakzuchtige Red en heeft zich laten inspireren door klassiekers als Friday the 13th, Hellraiser, Evil Dead en nog veel meer. Combineer dit met de hallucinogene sfeer waar Cosmatos (Beyond the Black Rainbow) bekend om staat en je hebt een klassieker in the making!

The Evil Dead. Voor de horrorliefhebbers en fans een film die geen introductie meer nodig heeft. De film van Sam Raimi is duidelijk één van de inspiratiebronnen voor Mandy geweest. De eerste van de Evil Dead trilogy, is de basis geweest voor niet alleen de vervolgfilms, maar ook voor de serie Ash vs. Evil Dead. De iconische Ashley “Ash” Williams (Bruce Campbell) neemt het hierin op tegen de ondoden die hij per ongeluk zelf opgeroepen heeft. Evil Dead is met recht een klassieker in zijn genre.

Beide films staan garant voor een geweldig avondje bloederig vermaak. Kijk voor meer informatie over tijden en toegangsprijzen op de website van Concordia en kijk natuurlijk ook op de site van Cinema Obscura