Genre films van eigen bodem en meer!!

20140219000212-finlscore-FINALDat er op filmgebied veel gebeurt hoef ik niemand te vertellen. We zien de berichten op internet sneller voorbij komen dan je tijd hebt om te knipperen. Maar met de stortvloed aan nieuws is het vaak zoeken wat voor de genreliefhebber relevant is en wat niet. TOTF helpt hierbij mee! We besteden niet alleen tijd aan de relevantie filmnieuwtjes, maar we bundelen het ook in hapklare brokken zoals hier nu te lezen is! Kortom, kort filmnieuws van onder andere eigen bodem!

Charles Band en Mike Redman gaan samenwerking aan:

Charles Band kennen we allemaal als regisseur of producer van Full Moon Features. Hij heeft titels als The Puppet Master reeks op naam, is betrokken bij Re-Animator en mag als pionier gezien worden in het B-Movie genre! Mike Redman aan de andere kant is een cult-fenomeen van eigen bodem. Hij heeft special effects gedaan voor films zoals The Delivery, Jezus is een Palestijn en meer. Daarnaast heeft hij ook regie op zich genomen voor een aantal documentaires. Hij is eigenaar van Redrum Records en heeft onder zijn artiestennaam Deformer al een aantal platen op naam staan. Redman is een horrorfan in hart en nieren en heeft vooral een plekje voor Full Moon. Band en Redman zijn de samenwerking aangegaan om een plaat te maken die het beste van beide tot een nieuw iets maakt. Muziek met een vleugje horror. Het project heeft als naam Full Moon Deformed en zal april 2014 te verkrijgen zijn.

Escaping the Dead:

Kim Sønderholm blijft bezig! Naast Winedancers waar we recent over bericht hebben kunnen we dit jaar ook nog Escaping the Dead verwachten. Als uitgangspunt is de drug Krokodil genomen. De drug veminkt mensen in het werkelijke leven tot het lijkt alsof het vlees wegrot. Natuurlijk kan dit gebruikt worden voor een zombiefilm. We hebben al vele zombies meegemaakt en ook zombies ontstaan uit drugs zijn de genreliefhebbers niet vreemd, maar toch kijk ik hier alweer naar uit. Kijk ook vooral de trailer even die recent uitgekomen is!

Entity F:

Bart van Dekken is terug met een nieuwe film. We kennen hem natuurlijk allemaal van Maniacs Revolt en Frisian Terror. Misschien zelfs wel van Vleesdag, winnaar van de prijs voor beste scenario tijdens Duistere Openbaringen 2009. Op Vleesdag na hadden de eerdere werken van van Dekken een komische inslag. Dit laat hij achter met Entity F. Hier krijgen we namelijk een found footage film waarbij we zien hoe een keer glaasje draaien gruwelijk mis kan gaan. Het is alweer even geleden dat we iets van Bart van Dekken gezien hebben. Check ook vooral de trailer die recent verschenen is op het internet.

Final Score DVD release:

DVD is niet dood, maar voor de liefhebbers! Dat weten wij als genreliefhebbers natuurlijk als geen ander. Helaas is het steeds moeilijker om aan leuke genre releases te komen en is het zelfs zo dat veel werken niet eens te krijgen zijn op DVD. Zo ook de Indonesische actiefilm Final Score uit 1986. Nooit eerder op DVD verschenen, maar nu misschien toch mogelijk om te pakken te krijgen. OMG Entertainment in samenwerking met GGTMC wil deze film uitgeven. Nu is het tegenwoordig lastig om films op DVD uit te brengen, vooral omdat de markt er niet meer naar is. De toekomst zit hem echter in crowdfunding en dat weten zij ook. Via de volgende link kun je je steun betuigen en een exemplaar van de film bemachtigen!
Final Score Crowdfunding

 

Charles Band and Mike Redman