Update Imagicon 2016

Gasten

Justina Robson

Robson wordt omschreven als ‘een van de besten van de nieuwe generatie van schrijvers van harde SF’. Haar werk wordt geroemd om de scherp gedefinieerde karakters en om de intelligente, weldoordachte aanpak als het gaat om clichés van het genre. Naast haar romans heeft ze intussen ook een collectie korte verhalen uitgebracht – ‘Heliotrope’ – en haar nieuwste werk ‘Glorious Angels’ is onlangs gepubliceerd. Haar stiekeme geneugten zijn romans, wijn en World of Warcraft.

Nathalie Koch

De kritieken voor de Verborgen Universiteit zijn ongehoord goed voor fantasy van Nederlandse bodem.  Haar werk is uitgegeven bij uitgeverij Querido. Natalie is behalve auteur ook musicoloog en fanatiek sterrenkijker. Ze is geboren in Eindhoven, heeft als kind enkele jaren in Ghana  gewoond en is uiteindelijk neergestreken in Amsterdam. Hoewel, neergestreken? Met een rusteloze ziel weet je het maar nooit…

Programma

Ook dit jaar staat het programma weer bol van de activiteiten! Kom naar de Cosplay Dating Show, doe mee met de Galaxy Masquerade of de Imagicon Fan Film Awards. Geniet van de lezingen over Ghostbusters, kosmische inslagen, cosplay en Star Trek, of discussieer mee in de panels ‘Het kritische oog’, ‘Strong female characters: Hit or miss?’ en ‘Cosplay boven de 30’. Je kunt ook meedoen aan bordspeldemonstraties, de Game Room bezoeken, rondlopen op de beursvloer, meedoen aan de veiling voor het goede doel en je opgeven als kandidaat voor de Cosplay Dating Show!

Imagicon Fan Film Awards (IFFA’s)

Voor fans die graag zelf films maken!

Kun jij uren- of zelfs dagenlang bezig zijn om beelden, scènes, dialogen en/of muziek te monteren? Maak jij je eigen animaties of gebruik je CGI om een fantastisch verhaal in elkaar te zetten? Acteer jij zelf of laat jij vrienden acteren om een prachtige live-action video te maken? Lees de voorwaarden goed door en stuur jouw eindprodukt op naar de Imagicon Fan Film Awards om mee te doen met onze wedstrijd!