Game of Vikings!

De werknemers van kantoorartikelenleverancier Viking Direct konden hun ogen niet geloven toen zij afgelopen maandag werden begroet door een levensgrote vuurspuwende draak. Het management van Viking Direct wist van de grote schare fans van de immens populaire serie Game of Thrones onder hun werknemers en besloot hen te verrassen voor hun harde werk. Ze hebben daarom besloten om de collega’s op een ludieke wijze in het zonnetje te zetten.

Het kunstwerk, een levensgrote draak van 2,8 meter bij 12,9 meter, heeft een spanwijdte van maar liefst 6 meter! De draak werd gecreëerd door internationale kunstenaar Andy Singleton en is uit 1200 vellen A4 papier. Dit enorme project heeft hem meer dan 100 uren werk gekost. Singleton heeft zich laten inspireren door de befaamde draken uit de hitserie Game of Thrones, maar heeft voor het ontwerp voornamelijk zich op zijn eigen fantasie berust. Het heeft weken geduurd om de draak te vervaardigen. Om toch het verrassingselement er in te houden is de draak in het weekend naar het kantoor van Viking Direct verplaatst. Slechts enkele personen waren van deze actie op de hoogte.

De medewerkers van Viking Direct kunnen deze hele week de draak aanschouwen, maar daarna zal de draak zich in de aula van een middelbare school in de buurt nestelen. De werknemers kunnen zich troosten met het vooruitzicht nog één laatste keer van de spanning en sensatie van Game of Thrones te genieten.

Dit is echter niet de eerste keer dat de werknemers van Viking Direct behaagd worden in hun enthousiasme voor de serie. In het verleden is er al eens een Game of Thrones speelruimte gecreëerd bij Viking.

Het heeft Singleton weken gekost om deze draak, gemaakt van papier met speciaal textuur te creëren. Hij heeft hiervoor eerst een houten constructie moeten maken ter ondersteuning, waar de draak omheen gefabriceerd is.

Bekijk ook de video van het hele proces

Viking Draak

Geplaatst door Viking Nederland op Maandag 8 april 2019