Game of Thrones Live Concert Experience at Ziggo Dome

Game of Thrones Live Concert Experience at Ziggo Dome

DOOR GIULIA GATTI | Game of Thrones – je houdt ervan of je vindt het vreselijk, maar één ding is zeker: iedereen heeft er wel eens van gehoord. De HBO-serie behoeft dan ook verder geen introductie. Ikzelf ben ‘Team GoT’ vanaf het eerste moment en sprong dan ook een gat in de lucht toen werd aangekondigd dat de Game of Thrones Live Concert Experience in de Ziggo Dome zou komen op 21 mei 2018.

Afgelopen maandag was het dan zover: op naar de Ziggo Dome! In het midden, voorbij de ingang, stond een kruk met een green screen en een fotograaf. Het uiteindelijke resultaat was natuurlijk dat het zou lijken alsof je op de troon zat, maar de rij was zo lang dat we er toch maar voorbij zijn gelopen.

Eenmaal in de zaal wordt het langzaam drukker, maar helemaal uitverkocht is het niet. We zitten rechtsvoor het podium, op de vijfde rij. Eén groot scherm achter het podium waarop de Night King te zien is en twee kleinere zwevende schermen aan beide kanten, waarop telkens een ander hoofdpersoon geprojecteerd wordt. De stem van Cersei Lannister schalt door de zaal: “Silence preferred. Those who violate these rules will be boiled in the blood of their children. And for those who see me afterwards: do not approach me. I find contact with my subjects extremely distasteful.”

Ruim een kwartier te laat komt Ramin Djawadi het podium opgelopen: dé man van de avond. De man die de muziek voor Game of Thrones heeft gemaakt. Het orkest en het koor zitten al klaar. Een paar welkomstwoorden in het Nederlands en dan gaat het van start met de wereldberoemde themesong van de serie, wat natuurlijk een meesterstuk is!

Daarna worden de huizen één voor één aangekondigd op majestueuze wijze door hun liederen in elkaar over te laten lopen. Het begint met House Stark, waarna Rains of Castamere van House Lannister wordt ingezet – mijn persoonlijke favoriet.

Even later wordt opnieuw Rains of Castamere ingezet, maar deze keer volledig, waarna Ramin een grapje maakt: “You know what’s coming next, right? The doors are locked!” en de scène van de Red Wedding begint.

De avond verloopt verder zo geniaal als deze begon en door onze goed uitgekozen plaatsen weten we niet waar we moeten kijken. Want niet alleen op het podium voor ons gebeuren er dingen, ook schuin achter ons is een kleiner podium waar muzikanten hun act doen. En natuurlijk worden er beelden uit alle seizoenen in chronologische volgorde op het scherm getoond.

Helaas moeten we iets voor het einde de zaal verlaten: de laatste trein vertrekt bijna en aangezien we in het oosten van het land wonen, kunnen we deze absoluut niet missen. Terwijl we de zaal uitlopen hoor ik Ramin zeggen: “One more time. I hope you recognize this song” en wederom wordt de themesong ingezet: het laatste lied van de avond. Met deze op de achtergrond verlaten we de Ziggo Dome, vol enthousiasme en bewondering over hoe ontzettend gaaf het is om een orkest live te horen. Seizoen 8: kom maar op!