Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Overkill Festival: Modding Realities

22-11-2019-8:00 am/24-11-2019-6:00 pm

€19

At The Overkill you can play, interact, listen, watch and spend the night at the museum!

The Overkill is een festival voor kunst, gaming, films en muziek.
Het evenement groepeert een selectie van speelse kunst, interactieve installaties, VR-ervaringen en indiegames, en bevat ook een alternatief filmprogramma, live optredens (van Chiptune tot Modular Synthesizer en Live Coding-muziek) en vele andere activiteiten zoals workshops, masterclasses en paneldiscussies…

☆ Alle installaties en games zijn geselecteerd rond een thema dat we gedurende het jaar hebben onderzocht. In 2019 is het thema: MODDING REALITIES!

☆ Onder het thema ‘Modding Realities’ (een combinatie van termen die uit twee tegengestelde omgevingen lijkt te bestaan: de gamingwereld en de echte wereld), onderzoekt het festivalprogramma de betekenis van de realiteit in een digitale samenleving. Een samenleving waarin de mensheid wordt geautomatiseerd en een technologische (r)evolutie ondergaat en waar virtueel en realiteit geen tegenpolen meer zijn.

☆ Mods in gaming zijn: wijziging die spelers of fans aanbrengen om een ​​of meer aspecten van een game te wijzigen, zoals hoe deze eruit ziet of zich gedraagt. ‘Realiteit’ (Oxford woordenboek) _de staat van dingen zoals ze werkelijk bestaan, in tegenstelling tot een idealistisch of notioneel idee ervan. Geïnspireerd door dit proces, onderzoekt het festivalprogramma hoe digitale cultuur en gaming onze ervaring van de realiteit transformeren.

Gegevens

Begin:
22-11-2019-8:00 am
Einde:
24-11-2019-6:00 pm
Kosten:
€19
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/445856342699025/

Organisator

Stichting Guido
E-mail:
info@theoverkill.nl
Site:
www.theoverkill.nl

Locatie

De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
Enschede, 7523 XG
+ Google Maps
Site:
https://www.demuseumfabriek.nl/