Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Offscreen 2018

07-03-2018-4:00 pm/25-03-2018-11:30 pm

Van 7 tot 25 maart vindt de 11de editie plaats van het meest verrassend Brusselse film festival: drie weken lang meer dan zestig films die tegen de mainstream inzwemmen. Van cultklassiekers over buitengewone B-films tot hedendaags werk van onafhankelijke en authentieke filmmakers. Join the Cult!

Het volledige programma staat vanaf nu online op www.offscreen.be.

Offscreenings: een selectie van 15 nieuwe films

De premièresectie van het festival wint ieder jaar aan belang met deze keer maar liefst 15 onuitgegeven producties die zich op de cutting-edge van het hedendaagse filmaanbod bevinden. Controversieel, non-conformistisch of politiek incorrect : ontdek de cultfilms van morgen!

Openen doen we met de bloedstollende genrefilm “Revenge”, een exploitation extravaganza met een vrouwelijke insteek. En als slotfilm “Insects”, de allerlaatste van de Tsjechische grootmeester van het surrealisme Jan Svankmajer. En daartussenin: het originele en ontroerende spookverhaal “A Ghost Story” en “Kuso”, de meest wansmakelijke film ooit. Hyperrealisme met de lugubere documentaire “Caniba” en de keiharde gevangenisfilm ” A Prayer Before Dawn”. Magisch-realisme uit Letland met “November”. Grungy sociale satire uit Finland met “Euthanizer”. Pastorale neo-noir fantastiek uit Luxemburg met “Gutland”, vertoond in aanwezigheid van regisseur Govinda Van Maele en de filmploeg. Of nog: “Brawl in Cell Block 99”, de nieuwste B-film symfonie van “Bone Tomahawk” regisseur S. Craig Zahler en het lyrisch-abstracte filmgedicht “Hagazussa: A Heathen’s Curse”.

De hele selectie vind je hier terug.

Gegevens

Begin:
07-03-2018-4:00 pm
Einde:
25-03-2018-11:30 pm
Evenement Categorie:
Website:
http://www.offscreen.be/

Organisator

Offscreen
E-mail:
info@offscreen.be
Website:
http://www.offscreen.be/

Locatie

Cinema Nova
Arenbergstraat 3
Brussel, België
+ Google Maps
Telefoon:
+ 32 2 511 24 77
Website:
http://www.nova-cinema.org/