Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jeff Goldblum Night

19-04-2018-7:30 pm/11:30 pm

€10

Filmfestival Imagine zet dit jaar de vervolgfilm op de themakaart. Egzotik sluit aan met een programma rond Jeff Goldblum, de acteur die, toevallig of niet, zijn beste rollen had in de remakes van jarenvijftigklassiekers The Invasion of the Body Snatchers en The Fly.

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven licht toe. ‘Met al die matige remakes van horrorklassiekers de laatste jaren zou je bijna vergeten dat het ook wel eens wél lukt. Zowel Invasion of the Body Snatchers als The Fly waren geweldige jarenvijftighorrorfilms die remakes kregen waar je over kan twisten welke beter zijn: het origineel of de remake. Zou het toeval zijn dat in beide films de excentrieke acteur Jeff Goldblum een rol heeft?’

The Invasion of the Body Snatchers
Philip Kaufman US 1978 Engels gespr. Nederlands ondert. 115′

Van een klassieker een nieuwe klassieker maken. Philip Kaufman deed het, mede dankzij de acteerprestaties van Donald Sutherland en Jeff Goldblum. Leverde Don Siegel in 1956 een bijtende metafoor af voor de communistenparanoia onder McCarthy, Kaufman legt de nadruk op het gevoel van psychische ontwrichting. Als buitenaardse flora onze lichamen in bezit neemt, wie zijn we dan nog? Psychiater Leonard Nimoy (Goldblum) lenigt geestelijke nood, maar ieder stukje groen is verdacht. Let op het gewelddadig aan mootjes hakken van een stronkje bleekselderij!

The Fly
David Cronenberg US/GB/CA 1986 Engels gespr., Nederlands ondert., 96′

Cronenberg transformeert een zot B-filmplot tot een hartverscheurend portret van fysieke deformatie. The Fly is niet alleen een ongekend staaltje lichaamshorror, maar ook een meesterlijke liefdestragedie die ons mee zuigt in de nachtmerrie van een geniale wetenschapper (Jeff Goldblum). Bij een grensverleggend experiment fuseert hij genetisch met een vlieg, om daarna geleidelijk te ontbinden, tot ontzetting van zijn omgeving.

Gegevens

Datum:
19-04-2018
Tijd:
7:30 pm/11:30 pm
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/206109360121558/

Organisator

Cinema Egzotik
Telefoon:
+31 (0)20 5891400
E-mail:
info@eyefilm.nl
Website:
https://www.eyefilm.nl/themas/cinema-egzotik

Locatie

EYE
IJpromenade 1
Amsterdam, 1031 KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31(0)20-5891400
Website:
www.eyefilm.nl