Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Documentaire: Xangadix Lives!

05-03-2018-8:00 am/5:00 pm

€5

Mis deze eenmalige vertoning van deze bijzondere documentaire op zondag 25 maart om 17.00 uur niet! Toegangsprijs € 5,-, incl. sleutelhanger en een kop koffie / thee

In 1992 sloegen documentaire- en arthouseregisseur Rudolf van den Berg en literair auteur Leon de Winter de handen ineen voor DE JOHNSONS, een volbloed Nederhorrorfilm over een demonische baby en zeven kale psychopaten die vanuit de Biesbosch de Apocalyps willen ontketenen. Vijfentwintig jaar na dato onderzoeken we hoe deze film ooit tot stand is gekomen en welke bizarre geschiedenis daaraan voorafging.

Achtergrondverhaal door Goudse Bram Roza:

1992. Ik was 8 jaar oud. Stiekem sloop ik met mijn broertjes de trap af en we verschansten ons achter de bank. Vanaf hier konden we in het geheim meekijken naar de film die onze oppas aan het kijken was: DE JOHNSONS. Het was mijn eerste horrorfilm en het heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Hiermee begon mijn passie voor horror.

Sindsdien ben ik verwoed verzamelaar geworden van alles wat met DE JOHNSONS te maken heeft. Toen ik vorig jaar luisterde naar een Amerikaanse podcast over de film, realiseerde ik me dat het in 2017 precies 25 jaar geleden zou zijn dat DE JOHNSONS uitkwam. Hier wilde ik iets mee doen! Filmmagazine Schokkend Nieuws, waar ik al jaren werkzaam voor ben als vormgever, wilde er na het spuien van mijn idee meteen een special aan wijden. Maar voor mij was dat nog niet genoeg. Ik wilde meer.

Voor mij is DE JOHNSONS een onbetwiste klassieker binnen de Nederlandse filmgeschiedenis.
Een echt horrorfilm, van Nederlandse bodem, gemaakt met groot budget en sterrencast. Geschreven door een literair auteur en geregisseerd door een arthouse regisseur, een onwaarschijnlijke combinatie voor Nederlands grootste horrorfilm. Maar dat is precies wat het zo bijzonder maakt. Weinig mensen weten van de ongewone gebeurtenissen die hebben geleid tot deze film en de invloed die hij gehad heeft. En dat is precies waarom ik Xangadix Lives! wilde maken.

Gegevens

Datum:
05-03-2018
Tijd:
8:00 am/5:00 pm
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/155222451808673/

Organisator

Cinema Gouda
Telefoon:
0182 527 773
E-mail:
info@cinemagouda.nl
Website:
www.cinemagouda.nl

Locatie

Cinema Gouda
Burgemeester Jamessingel 25
Gouda, 2803WV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0182 527 773
Website:
www.cinemagouda.nl