Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cinema Egzotik: Neither Rambo Nor Rocky Night

17-08-8:00 pm/11:30 pm

€10
Cinema Egzotik: Not Rambo Nor Rocky Night

Wie twijfelt aan de acteerkwaliteiten van Sylvester Stallone kan terecht bij Egzotik, waar ‘Sly’ laat zien dat hij meer en anders is dan Rocky of John Rambo. In de onvervalste copthriller Nighthawks en de wat vergeten actionsciencefiction Demolition Man kruipt Stallone in de huid van een politieagent, hardhandig maar rechtvaardig – of is het schijn?

Egzotik-programmeur Martin Koolhoven licht toe‘Dat het zolang duurde voor Sylvester Stallone zijn eigen avond kreeg is niets minder dan een schande. Vanavond bewijzen we dat Sly meer kan dan boksen of geweren leeg knallen met een hoofdband om.’

Nighthawks is een echte copthriller zoals ze nu niet meer gemaakt worden, met onze eigen Rutger Hauer in zijn eerste echte Hollywood-rol en Demolition Man is een heerlijke actie-sciencefiction met een vette knipoog, die waarschijnlijk heel interessant is om te zien in de huidige tijd waarin iedereen maar steeds beledigd is.’

Nighthawks (US 1981, Bruce Malmuth, 99’ Engels gesproken, Nederlands ondertiteld)

Sly doet als Deke DaSilva er alles aan om de gewetenloze terrorist Wulfgar (Rutger Hauer in een van zijn eerste Hollywoodrollen) te stoppen. Een bureaumannetje is Deke niet, dus zijn maatregelen om Wulfgar ervan te weerhouden heel New York op te blazen, zijn op z’n zachts gezegd omstreden. Er vallen klappen, doden en nog veel erger….

Demolition Man (US 1993, Marco Brambilla, 115’ Engels gesproken, Nederlands ondertiteld)

Stallone is John Spartan, een rechercheur die zo gewelddadig is dat hij wordt ingevroren, samen met de zware crimineel Phoenix. Veel later, als alle mensen aardig voor elkaar zijn, wordt Phoenix ontdooid – die echter heeft zijn aard behouden. Spartan moet weer worden opgepiept om de misdaad te bestrijden.Gewelddadige actiekomedie, met Sandra Bullock in een grappige bijrol.

Gegevens

Datum:
17-08
Tijd:
8:00 pm/11:30 pm
Kosten:
€10
Website:
https://www.facebook.com/events/1895407460522109/

Organisator

Cinema Egzotik
Telefoon:
+31 (0)20 5891400
E-mail:
info@eyefilm.nl
Website:
https://www.eyefilm.nl/themas/cinema-egzotik

Locatie

EYE
IJpromenade 1
Amsterdam, 1031 KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31(0)20-5891400
Website:
www.eyefilm.nl