Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cinema Egzotik: Cemetery Night: Return of the Living Dead & Cemetery Man

19-12-2018-8:00 pm/11:30 pm

€10
Cemetery Night: Return of the Living Dead & Cemetery Man

Wie dacht dat de doden rustig liggen te liggen in hun graf, komt bedrogen uit bij deze decembereditie van Cinema Egzotik, home of the weird & wicked. Cultveteranen Dan O’Bannon en Michele Soavi brengen – ieder op z’n eigen manier – een heerlijk beklemmende, sexy, vuige en humoristische ode aan de zombiefilm. Met veel noodzakelijk hakwerk, stomende seks op graven en reflecties over sterfelijkheid. Dat wel.

Martin Koolhoven licht toe:

Het is niet de eerste keer dat we zombiefilms vertonen bij Egzotik, maar wel twee waar we al jaren naar op zoek waren.

Na het succes van The Night of the Living Dead gingen schrijver-regisseur George A. Romero en zijn coauteur John A. Russo (What’s up with the A.?) ieder hun eigen weg en kreeg die laatste het recht op het gebruik van ‘The Living Dead’. Romero maakte dus zijn vervolgen met enkel ‘Dead’ in de titel en Russo schreef een vervolgroman getiteld Return of the Living Dead. Natuurlijk moest dat ook verfilmd worden, maar Dan O’ Bannon (die onder meer Alien schreef) maakte er een komedie van. Dellamorte Dellamore is eveneens een genreklassieker, maar eentje die te weinig mensen hebben gezien.

Sit back and enjoy, want de film is een perfecte mengeling van humor en spanning, gemaakt met veel cinematografische flair.

The Return of the Living Dead

Dan O’Bannon 1985 US 91’ Engels gespr., niet ondertiteld

In de kelder van een warenhuis ligt een stel geheimzinnige vaten met het label ‘militair eigendom’ opgeplakt. De magazijnbediende van dienst beweert dat de tonnen ‘gepekelde zombies’ bevatten, volgens hem het bewijs dat de klassieke horrorfilm Night of the Living Dead feitelijk juist was. Een van de tonnen gaat per ongeluk open – laat het warenhuis scenariotechnisch nu nét naast het kerkhof liggen!

Cemetery Man (Dellamorte dellamore)

Michele Soavi 1994 IT 105’ Engels gespr., niet ondertiteld

Francesco Dellamorte – what’s in a name? – houdt als begraafplaatsbeheerder toezicht op de doden, die zich er niet onder laten schoffelen: om de haverklap klimmen ze uit hun graven. De enige manier om deze lastpakzombies eronder te krijgen is hun schedel in te slaan. Een naamloze weduwe (Italiaans model Anna Falchi) bezoekt het graf van haar overleden echtgenoot, raakt geïntrigeerd door Dellamortes optreden en besluit seks met hem te hebben op het graf van haar man. Geen goed idee…

Gegevens

Datum:
19-12-2018
Tijd:
8:00 pm/11:30 pm
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/441051259762655/

Organisator

Cinema Egzotik
Telefoon:
+31 (0)20 5891400
E-mail:
info@eyefilm.nl
Website:
https://www.eyefilm.nl/themas/cinema-egzotik

Locatie

EYE
IJpromenade 1
Amsterdam, 1031 KT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31(0)20-5891400
Website:
www.eyefilm.nl