Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Best Of CinemAsia 2018

28-04-2018-3:00 pm/11:00 pm

Een selectie van de beste films van CinemAsia terug in Kriterion! Op zaterdag 28 maart is CinemAsia terug in Kriterion Amsterdam met de BEST OF CinemAsia 2018.

Een mooie tweede kans om een selectie van de prijswinnende films van het afgelopen festival te zien. Dit zijn:

– 1987: WHEN THE DAY COMES (Jury Award Winner – Best Director )
– A TAXI DRIVER (Audience Award Winner – Best Feature Film)
Deze twee films – die beide de geschiedenis vertellen van het gevecht voor democratie en mensenrechten in Zuid-Korea – zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dé uitgelezen kans om meer te leren over een belangrijk stuk in de Koreaanse geschiedenis dat in het Westen redelijk onbekend is!

– THE GREAT BUDDHA+ (Student Jury Award – Best First Time Director)
De film won eerder o.a. Best New Director op het Golden Horse Film Festival, de Audience Choice Award op het Taipei Film Festival en de NETPAC Award op het Toronto International Film Festival.

– FILMLAB SHORTS “LOST IN TRANSLATION” o.a. FilmLAB Award – Best Film winnaar HIROFUMI’S SUITCASE van Natasja Pattipeilohy en Raoul Groothuizen.

DATE ME UP
CinemAsia FilmLAB helpt Nederlands-Aziatische filmmakers met het maken van en korte film en profileert zich graag als platform. Veel Nederlands-Aziatische filmmakers die aan FilmLAB mee hebben gedaan zijn inmiddels bezig met super leuke projecten en kunnen wellicht wat hulp gebruiken. Daarom heeft FilmLAB de DATE ME UP sessies in het leven geroepen. Hierin kan iedereen die dat wil een update geven over waar diegene mee bezig is. Dat geldt ook voor filmmakers die nog niet aan FilmLAB mee hebben gedaan. Op deze manier biedt FilmLAB een platform waarop filmmakers nieuwe samenwerkingen kunnen aangaan en van elkaar op de hoogte kunnen blijven.

Voor de BEST OF kan alleen telefonisch gereserveerd worden via Kriterion. Reserveren kan via 020 623 17 08.
Alle films zijn Engels ondertiteld.

Gegevens

Datum:
28-04-2018
Tijd:
3:00 pm/11:00 pm
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/182686522380535/

Organisator

Cinemasia
E-mail:
info@cinemasia.nl
Website:
http://cinemasia.nl/

Locatie

Filmtheater Kriterion
Roetersstraat 170
Amsterdam, 1018WE
+ Google Maps
Telefoon:
0206231708
Website:
www.kriterion.nl/