Emperor Palpatine naar Amsterdam Comic Con

Met al bijna dertig namen op de gastenlijst is het Amsterdam Comic Con al niet meer over te slaan voor de filmliefhebbers. Robert Englund, Lance Henriksen en Kenny Baker zijn maar een paar namen die ze aangekondigt hadden. Nu heeft het Amsterdam Comic Con de volgende mededeling en aankondiging voor ons:

ACC_Website_McDiarmid_Banner

Volgend jaar vieren we de 40ste verjaardag van Star Wars, maar ondanks die respectabele leeftijd is de franchise populairder dan ooit. We zijn trots te kunnen aankondigen dat Ian McDiarmid a.k.a. The Emperor aanwezig zal zijn op de Comic Con in Amsterdam om Star Wars fans te ontmoeten en samen met ons de blijvende erfenis van de franchise te vieren.

McDiarmid werd begin jaren ’80 door regisseur George Lucas gecast in Return of the Jedi om de oude en vervormde Emperor Palpatine te spelen. Op dat moment was hij nog een dertiger, dus toen Lucas bijna twintig jaar later aan zijn Prequels begon, had de Schotse acteur inmiddels de perfecte leeftijd bereikt om de jongere versie van Palpatine te spelen. Als de senator van planeet Naboo wist hij op slinkse wijze de Senaat te bespelen in The Phantom Menace en Attack of the Clones, en in Revenge of the Sith onthulde hij zichzelf als Darth Sidious, de Sith Lord die achter de schermen alles in werking had gezet om de macht over het heelal naar zich toe te trekken.

Buitenom Star Wars is Ian een gevierd theateracteur en regisseur, en won hij diverse prijzen zoals een Olivier Award (theater) en een Tony Award (musical). Daarnaast is hij ook op het kleine scherm vaak in diverse rollen te zien. Op het witte doek ken je hem misschien nog van zijn rollen in onder meer de fantasyfilms Dragonslayer of Sleepy Hollow, waar hij naast Johnny Depp schitterde. McDiarmid blijkt een veelzijdig gamma en bereik te hebben als acteur, in staat om zich perfect aan te passen aan elk karakter of rol die hem wordt gegeven. Met een fascinerende carrière die teruggaat tot de jaren ’70 is Ian iemand die het allemaal heeft meegemaakt, beleefd en zonder twijfel veel verhalen heeft over zijn carrière.

Of je nu een Star Wars fanaat bent of een fan van theater of het bioscoopscherm, er bestaan geen twijfel erover dat velen van jullie de kans niet willen missen om de legendarische Ian Mcdiarmid in Amsterdam tijdens de Comic Con te ontmoeten. We beloven dat je je niet hoeft te wenden tot de Dark Side om deze kans te krijgen!