Echo Base Charity Con: May the 4th be with you

4 mei. In Nederland wordt deze datum geassocieerd met de Dodenherdenking, waarin alle oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog worden herdacht. Internationaal gezien heeft 4 mei echter een andere betekenis gekregen. Wereldwijd staat 4 mei of “the 4th of May” bekend als Star Wars-dag. “May the 4th be with you” is los gebaseerd op de iconische quote “May the Force be with you”. Met dit motto vieren fans over de hele wereld hun passie voor de wereldberoemde filmreeks en franchise.

In Nederland wordt deze dag door Stichting Echo Base aangegrepen om Star Wars fans te verblijden met de aankondiging van een nieuwe editie van Echo Base Charity Con. Het enige 100% Star Wars evenement van de Benelux vindt plaats op zaterdag 21 december 2019 in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Deze datum is echter niet toevallig gekozen; eerder diezelfde week gaat Star Wars Epidode IX: The Rise of Skywalker in première. Dit is de laatste film in de Skywalker Saga, die 42 jaar geleden begonnen is. De totale opbrengst van deze Charity Con gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), De kaartverkoop hiervoor is reeds gestart via de website van Echo Base Charity Con.

Gasten

Zoals je misschien wel gewend bent van Echo Base Charity Con zullen er ook weer een aantal gasten aanwezig zijn. Er zijn inmiddels al vier bekende gasten bevestig. Lorne Peterson, Oscar Winnaar en één van de oprichters van Industrial Light & Magic, zal tijdens de Charity Con aanwezig zijn. Peterson werd in 1975 door George Lucas ingehuurd om de modellen te maken voor de eerste Star Wars film Star Wars: A New Hope. Peterson heeft van Lucas in 1978 de leiding gekregen over de modellen voor The Empire Strikes Back en heeft ook meegewerkt aan de prequels. Voor zijn werk aan Indiana Jones & The Temple of Doom heeft Peterson een Oscar gekregen.

Naast Lorne Peterson zijn ook Michael Pennington (Return of the Jedi), Katy Kartwheel (The Force Awakens, The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story) en Angus MacInnes (Star Wars: A New Hope, Rogue One). Er zullen naar verloop van tijd meer gasten bekend worden gemaakt.

Echo Base Charity Con

Op zaterdag 21 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een waar Walhalla voor de echte Star Wars liefhebbers. Zo zal er enorm aanbod merchandise te koop zijn, zal er een veiling plaats vinden met unieke stukken ten behoeve van Stichting KiKa gehouden worden, zullen er vele cosplayers aanwezig zijn en rijden bekende droids als R2-D2 en BB-8 rond. Er wordt natuurlijk ook aan de jeugdige bezoeker gedacht: zo kunnen de kinderen leren vechten met een Lightsaber, worden er Star Wars spellen gespeeld en kunnen ze worden geschminkt als hun favoriete Star Wars character.

Dit maakt Echo Base Charity Con niet alleen een fantastisch evenement voor de echte liefhebber, maar is het tevens geschikt voor de gehele familie.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.echobasecon.nl en in alle winkels van Primera. Kijk voor meer informatie op: www.echobasecon.nl.