Dutch Comic Con, Comic Con in Nederland

logo dccComic Con, het van origine Amerikaanse event zal dit jaar voor het eerst in Nederland gehouden worden onder de naam Dutch Comic Con! 28 en 29 maart 2015 wordt deJaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een waar paradijs voor liefhebbers van comics, films, games, stripboeken, boeken in het Young Adult genre, cosplay, science fiction, fantasy, cartoons en alles wat daar het afgelopen decennium uit is voort gekomen! Op Dutch Comic Con staat popcultuur in de breedste zin van het woord centraal.

Tijdens de conventie zijn er meet & greets met bekende acteurs, gerenommeerde tekenaars, beroemde cosplayers, de nieuwste films in een heuse bioscoop en verschillende mooie memorabilia zoals de originele General Lee uit The Dukes of Hazard, de DeLorean uit Back to the Future en deBatmobile uit 1966. Het is bovendien mogelijk om de nieuwste games te proberen en er is eveneens een enorme markt waar van alles te koop is, van comics tot games en van figurines tot DVD’s.

Tijdens de conventie zullen er verschillende acteurs aanwezig zijn. Bevestigd zijn: Ernie Hudson(Ghostbusters), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Caity Marie Lotz (Arrow), Joseph Gatt(Game of Thrones), Osric Chau (Supernatural), Julian Glover (Game of Thrones), Michael Cudlitz (The Walking Dead), Costas Mandylor (Saw), Claudia Wells (Back to the Future),James Tolkan (Back to the Future) en Stanislav Janevski (Harry Potter and the Goblet of Fire). Het is mogelijk om met de acteurs op de foto te gaan of een handtekening te krijgen in Artist Alley.

Aangezien het Dutch Comic Con is, zullen er natuurlijk ook een aantal wereldberoemde strip- en comictekenaars aanwezig zijn. Zo is onder andere Britse tekenaar Barry Kitson aanwezig. Kitson heeft voor zowel DC Comics als voor Marvel gewerkt aan grote titels als: Spider-Man, Batman: Legends of the Dark Knight en Wolverine. Niet alleen internationale tekenaars zullen op de conventie aanwezig zijn; ook zullen er bekende tekenaars van eigen bodem aanwezig zijn. Romano Molenaar, tekenaar van Storm, The Darkness, Witchblade en Tombraider, is aanwezig om vragen te beantwoorden over zijn tekenkunst.

Een Comic Con is natuurlijk niet compleet zonder cosplay! Bekende cosplayers uit de gehele wereld komen naar Dutch Comic Con, waaronder: Elisa Lydia Nami, Enji Night, Gaida Robin, Knightess Rouge en Lux Briel. Op zowel zaterdag als zondag wordt een grote cosplaywedstrijd georganiseerd met een jury bestaande uit de nationale en internationale top van de cosplaywereld.

Zaterdag zorgen horror- en hardcore punkband The Misfits en de band Cosmic Rays (met o.a. tekenaar Charlie Adlard van The Walking Dead) voor een spetterend avondprogramma op de mainstage van de Jaarbeurs. De conventie sluit zaterdag om 18:00 uur, waarna een avondvullend programma plaats zal vinden op de mainstage tot 23:00 uur.

Bezoekers kunnen kiezen uit een dagkaart of een weekendkaart. Met een weekendkaart heeft een bezoeker zowel op zaterdag als zondag toegang tot het terrein. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis onder begeleiding van een volwassene mee.

In de voorverkoop gelden onderstaande prijzen:
· Dutch Comic Con – Day ticket zaterdag (alleen geldig op zaterdag 28 maart 2015) – € 17,50
· Dutch Comic Con – Day ticket zondag (alleen geldig op zondag 29 maart 2015) – € 17,50
· Dutch Comic Con – Weekend ticket (Dit ticket is het hele weekend geldig) – € 30,-
Op 28 en 29 maart kost een dagkaart € 20,- en een weekendkaart € 35,-.

Bezoek voor meer informatie de website: www.dutchcomiccon.com