Deadpool, The Movie Teaser

deadpool_teaserIs hij een held of een schurk? Is hij krankzinnig of een genie? Niemand zal deze vragen ooit kunnen beantwoorden, zelfs Deadpool niet… geen van zijn stemmetjes kunnen dat.

Wie is Deadpool? Wie heeft er tegenwoordig nog nooit over the merc with a mouth gehoord? Deadpool heeft een eigen reeks aan comics, of het nu samen metCable is of gewoon in zijn eentje. Er bestaan ladingen mercandise, verschijningen in games, cartoons en hij heeft zelfs zijn eigen game waarin hij het opneemt tegen Mister Sinister. Zoals het er nu uit ziet, komt er zelfs een echte Deadpool film aan! Voordat we het daarover gaan hebben, bespreek ik eerst in korte vorm zijn levensverhaal. Omdat origin stories nog wel eens willen verschillen per serie, pak ik voor mij de makkelijkste versie (er zijn nogal verschillende origin stories).

Deadpool is geboren als Wade Wilson (niet verwarren met Slade Wilson, DC comic’s Deathstroke). Wade was een soldaat in het Amerikaanse leger. Toen hij op een dag hoorde dat hij kanker had, besloot hij om mee te werken aan het Weapon X project. Hier kreeg hij de genezingskracht toegediend om zijn ziekte te genezen, met dank aan bijna ieder’s favoriete X-Man Wolverine. Hierdoor raakte zijn lichaam echter vreselijk verminkt en werd Wade compleet krankzinnig in zijn hoofd. Zijn genezende kracht sloeg alleen niet aan, dus werd hij naar de workshop van Dr. Killbrew en zijn hulpje Ajax gestuurd. Dit was de plek waar mislukte experimenten terecht kwamen en waar onderzoeken op ze werden uitgevoerd. Eens in de zoveel tijd werd er een van de gevangenen geexecuteerd. De gevangenen onderling maakten hier weddenschappen om, die ze de ‘deadpool’ noemden. Toen Wade aan de beurt was, werd zijn hart eruit gerukt en begon zijn genezingskracht opeens te werken, waardoor zijn hart terug groeide. Hij ontsnapte uit de workshop en nam de naam Deadpool aan.

Vanaf dat moment kennen we hem als: de huurmoordenaar met zijn mond als gevreesd wapen. Ook staat hij in de comics bekend om het doorbreken van de 4e muur, waardoor hij tegen lezers praat en discussies heeft met tekstbalkjes op de paginas. Zijn hobbies bestaan onder andere uit het eten van burrito’s en het irriteren van  Wolverine. Deadpool heeft een lomp arsenaal aan allerlei wapens, kan daar mee overweg en heeft een genezingskracht waar zelfs Wolverine U tegen zegt. Zo was “the merc” ooit zo ver heen, dat alleen zijn hand nog over was, waar hij vervolgens natuurlijk geheel uit terug groeide.

Deadpool heeft ondertussen allerlei avonturen meegemaakt met zijn grote vriend Cable en geprobeerd een X-Man te worden. Dat is hem niet gelukt, maar hij heeft wel mee mogen doen met X-Force, onder leiding van Wolverine.

Omdat hij te maken heeft met Weapon X, zit hij ook in de X-Men Origins: Wolverine film. Zijn eerste scenes zijn onlogisch, maar op zich redelijk vermakelijk. Ryan Reynolds speelt het personage van Wade Wilson voor zijn ziekte en krachten. Hij probeert om het personage zo grappig mogelijk te maken, maar dit komt wat geforceerd over. Ook vind ik het niet logisch dat hij op dat punt al zo gek is.

De grote finale van de film gaat op alle mogelijke manieren in tegen het personage. Zo groeien er katana’s uit zijn armen, heeft hij de optic blast krachten van Cyclops en hebben ze zijn mond dicht genaaid. Inderdaad, ze hebben zijn sterkste wapen afgepakt en er the merc without a mouth van gemaakt. Ik wil deze versie van Deadpool ook het liefste Barakapool noemen en snel vergeten. Inderdaad een verwijzing naar Mortal Kombat‘s Baraka met gelijksoortige messen in zijn armen.

Ryan Reynolds lijkt me een prima acteur om deze rol op zich te blijven nemen. Vooral omdat hij hem al deels speelde in de X-Men Origins film, ben ik al helemaal gewend aan hem. Bovendien is de acteur ook echt wel fan van het personage en kan hij het zeker waar maken als hij wat relaxter wordt bij het uitspreken van de grappen. Aan de andere kant, het constante gebrabbel van the merc is behoorlijk lastig om overtuigend na te doen, zoals bijvoorbeeld in the animatiefilm Hulk vs Wolverine. Ryan is voor mij dus een wat twijfelachtige keuze en hij zal zich voor mij moeten bewijzen, maar ik kan momenteel ook geen andere acteur bedenken voor deze rol.

Ik heb de teaser voor de waarschijnlijk aankomende film erg laat gezien gezien de hype die al snel gaande was. Het is een standaard scene uit de comics waar Deadpool een aantal lui omlegt in een auto. Het is voor mij een leuke scene, maar meer ook niet. Uiteraard brengt dit meer hoop voor mij op het uitkomen van een film, hoewel ik al zo’n vermoeden al had bij de after credits scene van X-Men Origins: Wolverine. Daar graait hij namelijk naar zijn afgehakte hoofd en is zijn mond opeens open. Hierna gingen de geruchten al rond dat er een Deadpool film zou komen, maar deze zijn nooit bevestigd. De teaser is eigenlijk meer een soort van animatiefilm, maar dat kan op zich prima uitpakken. Deze teaser was eigenlijk bedoeld om de studio te overtuigen om alsnog een Deadpool film te gaan maken. Dit was niet gelukt totdat het materiaal op wonderbaarlijke wijze is uitgelekt op de wondere wereld van het internet. Door de vele reacties van de fans is er alsnog het groene licht gegeven aan een Deadpool film, met of zonder Ryan Reynolds. Sterker nog, er is zelfs al een releasedatum bekend gemaakt: 12 februari 2016!

Zit ik hier op te wachten? Absoluut, als Deadpool fan zit ik al jaren op zo’n film te wachten zolang ze trouw blijven aan het materiaal en de personages. Ik zit begin 2016 sowieso in de bios, en tot die tijd vermaak ik me wel met de Deadpool game op de PS3!

https://www.youtube.com/watch?v=HjU85DfrhVk