Deadcell, BUT Film Festival 2013

deadcell_butff_2013_0“De kunst van het omdenken.” Deadcell op BUTFF 2013.

“Fuck you all!” zo opende het Deadcell apparaat op de openingsavond van BUT Film Festival 2013.

Een drone aanval van subsonische pulsen dreef de gemiddelde hartslag toch al gauw zo’n 20% omhoog daar in de Concertzaal van de Nieuwe Veste te Breda, tijdens de openingsnacht van BUT Film Festival 2013. Toch, zo hard als de muziek was en zo luguber of pessimistisch de boodschappen op het scherm ook waren, Deadcell zorgde ervoor dat er tussen elke mens aanwezig een band ontstond. Vrijwel gelijk, in dat eerste nummer. Terwijl het geluid eigenlijk nog niet eens helemaal optimaal was. Allen, jazeker echt allen, die er waren bewogen. Van uitbundig tot knikkend op de beat met het voetje tappend. Ik had de indruk dat er zelfs mensen waren die in de subwoofer wilden gaan wonen had dat gekund.
Technisch gezien was het helemaal af. Nadat de geluidsman het gevaarte onder controle had stond het als een huis. Inhoudelijk kan ik niet ontkennen dat het van de cliches aan elkaar hing. Maar het waren dan ook wel heel goede cliches, Deadcell refereerde menigmaal saluterend aan Ministry, KMFDM, God is L.S.D. & Rammstein. Zo goed dat ik gelijk na afloop van de moshparty die ook nog ontstond, de gehele discografie heb laten in pakken.

Tuurlijk. Had ik ook wel ergens van het net kunnen plukken. Ongetwijfeld. Maar ik steun dit soort acts nou eenmaal volgaarne. Ik voel het in dit geval ook een beetje als een roeping. Ik zie het als een goed doel. Ze hebben er een fan bij en een soldaat in het leger wat een virus bestrijd en daarnaast ook nog eens goede voorlichting verschaft. Maar luistert u vooral niet alleen naar mij. Pak effe een videootje mee joh, kan je het zelf beoordelen. Wedden dat je niet stil kan blijven zitten?


Zo zie je maar weer, voor top-klasse acts hoef je heden ten dage helemaal niet meer in het buitenland op te vissen. Deadcell is van ons allen en daar ben ik persoonlijk best wel een beetje trots op!