De Kijk van Koolhoven terug met nieuw seizoen

  • de_kijk_van_koolhoven_poster

De Kijk van Koolhoven, het enige filmprogramma op de Nederlandse televisie is terug met een nieuw seizoen van zes afleveringen. Martin Koolhoven (Oorlogswinter, Brimstone) bespreekt in dit nieuwe seizoen wederom zijn favoriete films op de bekende onnavolgbare wijze die de kijker van hem gewend is; hartstochtelijk en inzichtelijk.

Presentator en filmmaker Martin Koolhoven bespreekt de huidige trend van re-makes en sequels; kijkt naar de wijze waarop buitenaardse wezens worden neergezet, selecteerde de beste misdaadfilms in Europa, gaat in op het fenomeen American Gangster en kijkt tot slot naar de Time Travelfilms.

Koolhoven maakt in het zesdelige nieuwe seizoen de kijker deelgenoot van zijn passie voor film en cinema. Van The Godfather tot Back To The Future; van Ben Hur tot Spider-man: Into The Spiderverse en van Un Prophète tot Tarantino’s Once Upon A Time In America; iedere filmenthousiast kan zijn hart ophalen.

Het tweede seizoen hanteert dezelfde formule van het eerste seizoen, wat lovende recensies heeft gekregen van de pers evenals enthousiaste reacties van de kijkers.

Het nieuwe seizoen van De Kijk van Koolhoven is vanaf vrijdagavond 21 februari te zien om 20:25 uur op de VPRO. Kun je echter niet tot 21 februari wachten en wil je graag een sneak-preview? Dan kun je vanaf 20 februari, een dag van tevoren, in EYE Amsterdam een sneak-preview krijgen. Martin Koolhoven zal dan eveneens aanwezig zijn en na afloop zal er een film worden vertoond die aansluit bij de getoonde aflevering.