Crowdfunding-actie Nederlandse duikboot-thriller Buoyancy

Vanaf deze week start de crowdfundingsactie voor het nieuwste project van Roel Leijten genaamd Buoyancy. Buoyancy is een thriller van Nederlandse bodem over een sociologie studente die wordt meegevraagd voor een tocht op een Sci-Fi duikboot.

Amelia Anderson (Rebecca Finch) is een ambitieuze studente die in haar laatste jaar Moderne Sociologie zit. Tijdens een lezing komt ze Nicholas Hallberg tegen, een schatrijke tech-ondernemer die zich inzet voor een betere wereld. Hij presenteert zijn laatste project: een low-budget onderzeeër die zich zonder gebruik van fossiele brandstoffen voort kan bewegen over de gehele wereld. Off-the-grid living for the masses.

Amelia wil voor haar studie onderzoeken wat de effecten zijn van langdurige eenzaamheid op de mens, op een sociaal psychologisch vlak. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een meerdaagse tocht op de onderzeeër komt ze er achter dat er zich aan boord meer afspeelt dan ze in eerste instantie had verwacht.

Roel Leijten is een onafhankelijke filmmaker. Leijten maakt voor diverse organisaties commerciële video’s maar werkt ook aan zelfgeschreven, fictieve films. Na in 2018 een korte film gemaakt te hebben in Los Angeles, is hij bezig geweest met het schrijven van Buoyancy. Geïnspireerd door hedendaagse filmregisseurs als Denis Villeneuve, Christopher Nolan en David Fincher, maar ook door regisseurs van de oudere generatie als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick en Andrej Tarkovski, hoopt hij met Buoyancy een unieke cinematografische ervaring te creëren.

Kijk voor meer informatie op Cultuur Talentboek Buoyancy