CinemAsia on Tour: TAIWAN FOCUS komt naar Eindhoven

Van 12 tot en met 14 oktober 2018 is CinemAsia te gast in Eindhoven voor een nieuwe editie van CinemAsia on Tour. Naast het jaarlijkse CinemAsia Film Festival blijft CinemAsia de rest van het jaar de Aziatische cinema promoten met CinemAsia on Tour. Tijdens deze tour doet CinemAsia verschillende locaties in Nederland aan om met een uitgebreid film- en cultuurprogramma deze uitgebreide cinematografische wereld te promoten, met steeds weer een wisselende thematiek.

Met deze editie van CinemAsia on Tour, met als thema TAIWAN FOCUS, wil CinemAsia het grote publiek kennis laten maken met dit cultureel gevarieerde, fascinerende, levendige eiland en haar inwoners. De meeste Nederlanders weten nog maar weinig van Taiwan af, terwijl dit fascinerende eiland een rijke geschiedenis heeft. Om het publiek een heuse Taiwanese ontdekkingsreis te bieden, wordt het filmprogramma geïntegreerd met een cultureel programma waarin belevenis centraal staat.

Bij CinemAsia staat de nieuwe generatie filmmakers centraal, die de verhalen van het moderne, dynamische gevarieerde Azië vertellen. Om toch een zo breed mogelijk publiek te trekken kiest CinemAsia er bewust voor om de juiste mix van “art-house” meesterwerken, “Block Busters”, stijlvolle genrefilms en sterke documentaires te bieden, om zo de verschillende perspectieven van Azië weer te geven. Ofwel: het Azië van nu.

CInemAsia on Tour: TAIWAN FOCUS opent met de bekroonde On Happiness Road van Hsin-Yin, waarin de heldin Chi een spiegel is van Taiwan. Taiwanezen staan bekend om hun warme, genereuze aard. Dat is niet omdat ze altijd een comfortabel leven hebben geleid als eerste wereldburgers, maar omdat ze het belang van empathie en multiculturalisme geleerd hebben door hun turbulente geschiedenis van kolonisatie, White Terror en Martial Law. En uiteindelijk dankzij het economisch wonder en de democratisering. Deze ingrijpende veranderingen vormen het rijke historische raamwerk van de bekroonde animatie On Happiness Road.

2923 van Sunny Yu is een weemoedig, meelevend en romantische drama over de menselijke behoefte aan gezelschap. 2923 is tevens een film die het buitengewone talent van regisseur Sunny Yu bevestigd.

In Ça Fait Si Longtemps van Laha Mebow is empathie de sleutel tot het leggen van internationale verbanden. Een mentaliteit die Laha Mebow begeleidt tijdens de zoektocht naar etnische identiteit in haar nieuwste documentaire.

Dit is maar een greep uit het uitgebreide filmprogramma van CinemAsia on Tour: TAIWAN FOCUS. Het volledige filmprogramma is hier te vinden.

Om de ervaring van Taiwan te verdiepen beidt CinemAsia naast het filmprogramma tevens een divers cultureel programma met onder andere een Asian Futurism Dinner, een diner op maat dat de deelnemer mee neemt naar het Azië van 2068 brengt. Dit 3-gangen diner wordt begeleid door de kunstenaars Kuang-Yi Ku en Pei-Ying Lin met als centraal thema de virus.

Immens succesvol in Taiwan is de Virtual Reality techniek. Deze techniek heeft ook in de filmindustrie een belangrijke trend gestart. Tijdens deze tour worden er maar liefst twee Virtual Reality films vertoond: The Train Hamasen van Kuan Yuan Lay en Your Spiritual Temple Sucks van John Hsu.

Bekijk voor het gehele culturele programma de website van CinemAsia. Bezoek eveneens de website van CinemAsia zelf voor alle benodigde informatie: CinemAsia.nl