CinemAsia Film Festival 2018

Van 6 tot 11 maart is het Kriterion in Amsterdam weer thuis voor de inmiddels 11de editie van het CinemAsia Film Festival. Het festival dat Nederland kennis laat maken met de diverse Aziatische cinema.

Ga mee naar het Azië van nu. CinemAsia Film Festival biedt je een genuanceerd beeld van het diverse Azië door de lens van verschillende filmmakers uit China, Hong Kong, Taiwan, Indonesië, Japan, de Filipijnen, Thailand en Vietnam. Deze elfde editie richt de focus op Indonesië en heeft als rode draad de jongere generatie.

Het CinemAsia Film Festival presenteert een aantrekkelijke caleidoscoop aan hedendaagse Aziatische cinema. Op het programma staan block-busters, arthouse films en documentaires, geselecteerd vanwege hun eigen artistieke visie en stem. Dit jaar heeft het festival in het teken van de thematische focus specifiek jonge, getalenteerde filmmakers uit onder andere Hong Kong en Taiwan uitgenodigd. In het kader van de geografische focus zullen er ook meerdere films uit Indonesië op het programma staan en zijn er interessante film professionals uit o.a. Indonesië uitgenodigd.

Zoals de vaste bezoekers van het CinemAsia Film Festival al wel gewend zijn bestaat het festival niet enkel uit films; naast een uitgebreid cinematografisch programma is er ook een veelzijdig programma voor het publiek rondom de rijke Aziatische cultuur met bijvoorbeeld een Food Bazaar voor culinaire ontdekkingen, ontmoetingsmomenten met de filmmakers en thematische debatten. Er is dit jaar bijzondere aandacht voor de ontmoetingen tussen de Aziatische en Nederlandse filmbranche. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende ronde-tafels en masterclasses.

Naast het festival zelf is er natuurlijk ook het CinemAsia FilmLAB, het talentontwikkelingsprogramma van CinemAsia, waarbij jong talent met Nederlands-Aziatische roots een platform geboden wordt om hun verhalen te realiseren tot een korte film. Dit jaar is het thema: “Lost in Translation”. De verkozen talenten worden vanaf het idee tot en met het eindproduct professioneel begeleid en gecoacht. CinemAsia levert hierdoor een belangrijke bijdrage aan een betere representatie van makers met een Aziatische achtergrond en hun verhalen binnen het Nederlandse film- en televisielandschap. Deze FilmLAB omnibus gaat tijdens het CinemAsia Film Festival in première.

CinemAsia is het enige festival over Aziatische cultuur dat specifiek aandacht schenkt aan de Nederlands-Aziatische LGBT community. Dit jaar zal het festival een specifiek programma voor jonge mensen en hun ouders samenstellen om een veilige ruimte te creëren voor een dialoog rondom delicate en vaak taboe thema’s.

Kijk voor meer informatie op de site van CinemAsia.nl of bezoek de facebook-pagina van CinemAsia Amsterdam