CinemAsia 2020 Way Yee’s top 5

De 2020 editie van het CinemAsia Film Festival in Amsterdam begint. Op Cultzine TOTF heb je de aankondiging al kunnen zien.

Als gastschrijver van Cultzine TOTF en lid van de organisatie van het festival deel ik mijn Top 5 van dit jaar.

Tezuka’s Barbara

Laat je meevoeren met een schrijver in zijn liefdesverhaal. Een sensueel liefdesverhaal vol met erotiek richting het perverse waarin het onderscheid tussen werkelijkheid en fantasie verdwijnt.

De film is gebaseerd op een adult manga uit 1974 van Osamu Tezuka en is gericht op een volwassen publiek.

Gundala

Onrecht viert hoogtij in jouw stad. Je voelt je machteloos. Dan word je getroffen door bliksem. Dat is het begin van jouw tocht om een superheld te worden en het onrecht te bestrijden.

Dit is de eerste superhero film uit Indonesië met een big-budget. Dat zie aan alles in de film: grote settings, geavanceerde special effects en schitterende actiescenes.

Exit

Je bent een gewone man met talent voor bergbeklimmen. Een talent dat je niet helpt om carrière te maken. Wanneer een mysterieuze mist jouw stad teistert kun je niet meer op straat lopen. De enige manier om je te verplaatsen is klimmen langs de gebouwen als een bergbeklimmer. Een grootse actiefilm waarbij de hoge gebouwen van de miljoenenstad een passend decor vormen.

Princess Aya

De gave om te kunnen transformeren in dieren is tegelijkertijd een vloek. De prinses met deze gave staat voor de zware taak om vrede te brengen tussen verschillende koninkrijken.

Deze animatiefilm heeft een tekenstijl die verschilt van een Studio Ghibli, maar de magische fantastische elementen geeft wel hetzelfde gevoel.

Detention

Een verlaten middelbare school vormt het decor van de zoektocht naar de geheimen van uit het verleden. De geheimen manifesteren zich kwaadaardig en doen alles om jou te stoppen.

De film is gebaseerd op de survival horror adventure video game met dezelfde naam uit 2017. Beide leiden je langzaam naar de duistere gebeurtenissen op die school.