CinemAsia 2015 in het teken van vernieuwing!

Cinemasia_FilmFestival_logo_webOp woensdag 1 april 2015 gaat alweer de 8ste editie vanCinemAsia Film Festival van start met een nieuwe directeur, een nieuwe huisstijl en op een nieuwe locatie. CinemAsia staat vanaf deze editie onder leiding van festivaldirecteur Lorna Tee. De komst van Lorna Tee als directeur is tevens de aanleiding om een nieuwe huisstijl aan te nemen op een geheel nieuwe locatie in het Kriterion Theater in Amsterdam.

Filmproducent Lorna Tee volgt Doris Yeung op, die sinds de oprichting in 2003 de artistieke leiding heeft gehad van het festival. Tee, geboren in Maleisië, woont momenteel in Amsterdam en Berlijn. Als filmproducent produceert zij films van de nieuwe generatie van Aziatische filmmakers in heel Azië.  Tee heeft eerder gewerkt bij o.a. Focus Film (Hong Kong), Variety in Azië, de Asian Film Awards, Irresistible Films en verscheidene film evenementen. Lorna Tee heeft een uitgebreid netwerk in zowel de Aziatische als de Europese filmindustrie en is actief betrokken als adviseur bij internationale film festivals als Berlinale en het International Film Festival Rotterdam.

Wegens het toenemende aantal bezoekers in de afgelopen jaren heeft CinemAsia het initiatief genomen om het festival in Amsterdam te verhuizen naar een grotere locatie. Voor deze 8ste editie is de samenwerking aangegaan met het Kriterion Theater in Amsterdam. Met 3 zalen heeft het festival nu meer ruimte om het aanbod van hedendaagse Aziatische films aan een groter publiek te presenteren. CinemAsia heeft tevens vanaf 2015 een nieuwe look, een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website: www.cinemasia.nl

“CinemAsia is een filmfestival dat het Nederlandse publiek  en de Nederlandse filmindustrie een breed beeld geeft van de hedendaagse Aziatische cinema met zowel nieuw films de grote populariteit in Azië genieten als films met een sterke artistieke visie. Naast cultuur en entertainment biedt zij ook een platform voor Aziatische mediamakers.

Voor meer informatie over CinemAsia zie: www.cinemasia.nl

De 8e editie van het CinemAsia Film Festival vindt plaats van 1 t/m 6 april 2015 in Amsterdam en tijdens de CinemAsia on Tour in Eindhoven, Den Haag en Rotterdam.”

LornaTee_byGerhardKassner- Berlinale