Cinema Egzotik stopt na 10 jaren in Eye

Na 10 jaren stopt het filmprogramma van Cinema Egzotik, waarin Ronald Simons en Martin Koolhoven aandacht hebben gevraagd voor de meer obscure en vreemde pareltjes uit de filmgeschiedenis in Filminstituut Eye in Amsterdam.

Cinema Egzotik heeft 10 jaren bestaan en zal op 18 januari 2019 zijn laatste filmavond in Eye houden. Enzo G. Castellari, de beroemde Italiaanse regisseur, zal tijdens deze avond aanwezig zijn bij de vertoning van zijn politiethriller La polizia incrimmina la legge assolve uit 1973 en een verrassingsfilm.

Het is een bewuste keuze geweest om de tachtigjarige Castellari te eren tijdens deze laatste editie. Tijdens de allereerste editie van Cinema Egzotik in januari 2009 werd Castellari eveneens geëerd. Op 18 januari 2019 zal tevens ter afscheid van de maandelijkse filmclub het Grote Cinema Egzotik Koffietafelboek gepresenteerd worden, met daarin essays, affiches en herinneringen aan de afgelopen 10 jaren Cinema Egzotik.

Martin Koolhoven, regisseur van onder andere Brimstone en Oorlogswinter zal met een ander maandelijks programma in Eye. Elke maand zal Koolhoven een avond vertellen over films en oude scènes en zal hij tevens trailers vertonen. Het programma, genaamd De Keuze van Koolhoven, zal eind maart 2019 zijn eerste editie hebben.

Deze week gaat devoorverkoop voor de laatste editie van Cinema Egzotik van start. Kijk voor meer informatie ook op de website van Cinema Egzotik