CAMERA JAPAN Festival

Van donderdag 21 september tot zondag 24 september staat het LantarenVenster in Rotterdam in het teken van het CAMERA JAPAN Festival. Sinds 2006 is het CAMERA JAPAN Festival een jaarlijks terugkerend evenement in Rotterdam. Zoals de naam al redelijk aangeeft staat de focus van het festival gericht op de Japanse film, maar ook worden andere gebieden als dans, mode, architectuur, eten en nog veel meer worden verkend.

Ook dit jaar brengt het CAMERA JAPAN Festival de Japanse cinema naar Nederland. Met een selectie van meer dan 40 verschillende films, variërend van arthouse drama tot comedy, van horror tot anime en van documentaries tot shorts. De selectie van het CAMERA JAPAN Festival biedt voor ieder wat interessants.

Enkele hoogtepunten van het programma zijn:

  • Close-knit  van Ogigami Naoko, over een 11-jarig meisje die bij haar oom en zijn transgender vriendin intrekt.
  • Neko Atsume House van Kurakata Masatoshi over een ooit-gevierd schrijver die naar het platteland verhuist om zijn inspiratie en levensvreugde terug te vinden, hierbij geholpen door een bende katten.
  • Kuro van Koyama Joji en Tujiko Noriko, een arthouse film over een japanse vrouw die werkt in een karaokebar in Parijs.
  • Mononoke-hime van Hayao Miyazaki, een haast iconische anime uit de schappen van Studio Ghibli.

Naast een uitgebreid filmprogramma kunnen bezoekers ook genieten van een Japanese Craft Beer Tasting, een Sencha Workshop met een populaire Japanse groene thee, een optreden van Tujiko Noriko, een japanse muzikant, songwriter en filmmaker en nog vele andere events.

Niet alleen Rotterdam kan genieten van het CAMERA JAPAN Festival; van vrijdag 29 september tot 1 oktober vindt er een kleinere editie plaats in het Kriterion in Amsterdam. Hier zullen echter geen workshops of tastings zijn en zal de nadruk alleen liggen op films.

Kijk voor het volledige programma op de site van het CAMERA JAPAN Festival: camerajapan.nl

Ter voorbereiding is er op 15 september een Warm-up at WORM met de zwart-wit film Gui aiueo: S A Stone From Another Mountain to Polish Your Own Stone van Shibata Go en een optreden van Minami Deutsch.