CAMERA JAPAN Festival: het aftellen is begonnen!

Nog maar een paar dagen en dan gaat de 13de editie van het CAMERA JAPAN Festival van start.
Op woensdag 26 september 2018 gaat al weer de 13de editie van het CAMERA JAPAN Festival van start; een festival gewijd aan Japanse Cinema en cultuur.

Het Camera Japan Festival, voor het eerst gehouden in 2006, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste festival op het gebied van de Japanse cultuur van de Benelux. Naast een uitgebreid filmprogramma beidt het Camera Japan Festival een uitgebreide mogelijkheid om je kennis te laten maken in de Japanse cultuur, met onder andere Matcha en Saké workshops. Hier moet helaas wel gemeld worden dat zowel de Matcha workshops als de workshop voor het inmaken van producten reeds uitverkocht zijn. Wees echter gerust: er is nog véél meer te doen!

Deze 13e editie van het Camera Japan Festival heeft als thema: “Superstitious?”. Een redelijk toepasselijk thema gezien het bijgeloof wat gepaard gaat met dit onheilspellende nummer, of valt dat hier wel mee? Of het nummer 13 een onheilspellend getal is, of niet, laten we maar in het midden; het “bijgeloof” speelt wel een behoorlijk belangrijke rol in de Japanse cultuur. De Japanse cultuur kent vele mythen en sagen, gevuld met verschillende goden (kami) en monsters (youkai). Deze youkai spelen dan ook een prominente rol in het filmprogramma van deze 13e editie van dit geweldige festival.

Kun je echter niet wachten tot aan woensdag voor je benodigde dosis Japanse cinema? Maandag 24 september is er een sneak preview bij LantarenVenster om 21:30 uur. Je kunt hiervoor tickets kopen aan de kassa of bestellen op de website van LantarenVenster.

Op woensdag verzorgt WORM de kick-off met Mother Fucker, een documentaire over een icoon uit de Punk scene van Tokyo.  Tevens zal violiste Hoshiko Yamane aanwezig zijn. Yamane is lid van de Duitse groep Tangerine Dream en is eveneens bekend door haar solo Techno project Tukico.

Het filmprogramma zal donderdag 27 september om 14:30 uur beginnen, met om 19:00 uur de openingsceremonie gevolgd door de film Destiny, The Tale of Kamakura. Tijdens de openingsceremonie zal er een Shinto ceremonie plaats vinden onder begeleiding van Paul de Leeuw, de eerste persoon die buiten Japan de bevoegdheid heeft gekregen om officiële Shinto ceremonies te mogen uitvoeren.

En wat is nu een zondag op JAPAN CAMERA Festival zonder een lekkere Film Brunch? Overheerlijk eten geïnspireerd door de Japanse cuisine wordt om 11:00 uur geserveerd, gevolgd door Mori, The Artist’s Habitat.

Natuurlijk worden de jongsten onder ons ook niet vergeten; Op zondag is er vanaf 13:00 Kids’ Day, een middag vol leuke workshops, een foto-shoot en een spannend programma korte films.

Kijk voor meer informatie op: CAMERA JAPAN Festival